r
Nosalty Logó

Moraviai cukor sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nonoo
Moraviai cukor sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

A tetejére

Összesen 1220 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

A tetejére

Összesen 4877 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

A tetejére

Összesen 333 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    937 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.6 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 1220 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    146.9 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    704 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3748.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    1861 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    830.3 g
  • Cukor
    460 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    574 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 4877 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 333 Kcal

Hozzávalók

Tészta

A tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt a 60 ml tejjel és az 1 ek-nyi cukorral futtassuk fel kb. 10 perc alatt.
  2. Egy nagy tálban keverjük el a cukrot, a liszt felét, a krumplit, a tojást, a sót, a tejet, a vaj egy részét és az élesztőt. Fakanállal dagasszuk, amíg összeáll.
  3. Adjuk hozzá a maradék lisztet, és dagasszuk tovább a tésztát kb. 5 percig.
  4. Ha megvagyunk, apránként gyúrjuk hozzá a maradék vajat, amíg puha, sima, könnyű tésztát nem kapunk.
  5. Tegyük tálba, takarjuk le, és meleg helyen kelesszük kb. kétszeresére (kb 1 óra).
  6. Béleljünk ki sütőpapírral (vagy vajazzuk ki) egy 33*23 cm-es tepsit (nem baj, ha kicsit kisebb a tepsi, maximum magasabbra jön fel a tésztánk a végén, ami csak jó :)). Nyomjuk ki a levegőt a tésztából, és tegyük a tepsibe, de még ne egyengessük el annyira, hogy teljesen kitöltse a tepsit, majd ismét kelesszük kb. 30 percet meleg helyen.
  7. Közben keverjük össze a fahéjat a cukorral, és olvasszuk meg a vajat.
  8. Ha letelt a fél óra, egyengessük el ujjainkkal a tésztát, kis krátereket hozva létre a tészta tetején, majd szórjuk meg a fahéjas cukorral, és locsolgassuk meg gondosan mindenhol a tetejét. Ujjainkkal egy kicsit bele is nyomkodhatjuk a fahéjas bevonatot a tésztába.
  9. Pihentessük még 30 percet, közben melegítsük elő a sütőt kb. 180-190°C-ra.
  10. A fél óra leteltével tegyük sütőbe, és süssük kb. 20 percet, amíg szép sötét aranybarna nem lesz, és tűpróbával ellenőrizve a tészta nem ragad a fogpiszkálóra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x23
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1260
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 12.

Ajánló

Én magában is imádtam a könnyű tészta és az édes "feltét" miatt, de akinek szíve vágya, eheti lekvárral. Igazán finom hozzá egy jó fahéjas szilvalekvár vagy baracklekvár.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A minap érkezett meg egy régen vágyott receptes könyv az otthonomba, amiben különféle vidékek finomabbnál finomabb desszertjei vannak összegyűjtve. Reggelire ez a fahéjas finomság került kiválasztásra a tejeskávém mellé. Isteni finom, laza tésztája van, és ami a legjobb, még másnap, harmadnap is meg lehet kicsit melegíteni, ami semmit nem ront az állagán.

Hozzávalók

Tészta

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek