r
Nosalty Logó

Monostori lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Monostori lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 830 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3320 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 262 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    117 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 830 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.8 g

Zsír

  • Összesen
    137.2 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1019 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2051.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1169 micro
Összesen 3320 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 262 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a megolvasztott vajjal, 4 tojás sárgájával, 2 kávéskanál cukorral, 1csomag vaníliás cukorral, és az 1dl meleg tejben megfuttatott élesztővel összegyúrjuk kb.10 percig.
  2. Kelesztjük 1/2 órát.
  3. Kivajazott-lisztezett tepsibe elsimítjuk, és ebben is kelesztjük 1/2 órát.
  4. 15 percig sütjük 250 c°-on
  5. Rászórjuk a ribizlit, ezzel 10 percig sütjük 250c°-on.
  6. A 4 tojás fehérjét 16 dkg cukorral és 1/2 citrom levével kemény habbá verjük.
  7. A lepény tetejére simítjuk, és ezzel csak szárítjuk 50c°-on 20 percig.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x25x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15949
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 27.

Ajánló

A tojásfehérje akkor jó, ha fejre fordított edényből sem esik vagy folyik ki (mintha belekötött volna). A tojáshab szárításához a sütőajtóba egy fakanalat tűzzünk be, így csak résnyire marad nyitva az ajtó.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám kedvenc receptje gyermekkorom meghatározó süteménye mely anyáról - leányra öröklődik. Ebből a sütiből még soha nem sikerült annyit sütnöm, hogy pillanatok alatt ne fogyott volna el. Nem lehet abbahagyni - eteti magát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek