r
Nosalty Logó

Mogyoróvajas lávasüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Deloretta
Mogyoróvajas lávasüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Töltelék

Tészta

Edény kilisztezéséhez

Összesen 766 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Töltelék

Tészta

Edény kilisztezéséhez

Összesen 3059 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Töltelék

Tészta

Edény kilisztezéséhez

Összesen 445 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 766 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    214.6 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    890 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1925.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    922 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.5 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1286 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 3059 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 445 kcal

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

Edény kilisztezéséhez

Elkészítés

Töltelék

  1. Először készítsük el a tölteléket. A mogyoróvajat keverjük el a puha vajjal és porcukorral.
  2. A sütőforma méretétől függően osszuk a krémet egyenlő részekre. Én kiskanállal 10 kis kupacot raktam egy tányérra, de utólag azt tapasztaltam, hogy a tésztából akár 12 süti is kijönne, szóval 12 részre is lehet osztani. Ramekint használva nyilván kevesebb, és nagyobb kupacok kellenek.:)
  3. A tölteléket tányérostul betesszük a fagyasztóba, amíg a tészta elkészül.

Tészta

  1. A lisztet keverjük össze a kakaóporral.
  2. A ramekineket vagy szilikon formákat kenjük ki olvasztott vajjal vagy olajjal, és lisztezzük ki a kakaóporos liszttel.

Edény kilisztezéséhez

  1. A vajat és az étcsokit olvasszuk össze kis lángon, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
  2. A tojást verjük fel a cukorral (kézzel és géppel is lehet természetesen).
  3. A kb. kézmelegre hűlt olvasztott csokit öntsük a cukros tojáshoz, és keverjük össze.
  4. Végül öntsük a lisztet is a többi hozzávalóhoz, és keverjük össze. Egy viszonylag folyós állagú krémet kapunk így.
  5. A kilisztezett formákat félig töltsük meg a tésztával, majd vegyük ki a fagyasztóból a mogyoróvajas töltelék kupacokat, és tegyük bele a formákba. Ezután kanalazzunk még tésztát a tetejére úgy, hogy a töltelékkupacokat befedje teljesen. Nem kell a formát teljesen teli tölteni, meg fognak úgyis nőni a sütik.
  6. Tegyük a 210 fokra előmelegített sütőbe a sütiket, és süssük őket 12-16 percig, a mérettől függően. A muffinformákba nekem kb. 12-14 perc alatt lettek kész, ramekinben egy pár perccel tovább kell sütni. Akkor jó, ha a süti feljött, és a teteje kiszáradt és megrepedezett (viszont a belseje még puha).
  7. Miután kivettük a sütőből, 5-10 percig hagyjuk hűlni, majd borítsuk ki a formából, és a tetejét megszórhatjuk porcukorral. Még melegen tálaljuk! Egy gombóc vaníliafagyi remekül illik hozzá.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 986
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mogyoróvajas lávasüti
Deloretta 12 recept

Már régóta ki akartam próbálni a lávasütit, ezt a receptet egy amerikai blogon találtam, és első próbálkozásra egész jó ki süti kerekedett belőle. Az eredeti recept 8 cm-es átmérőjű ramekin edényt használt, viszont nekem nincs olyanom, úgyhogy helyette szilikon muffin formákban sütöttem őket, így több kicsi sütim lett, egyébként viszont teljesen jól beváltak. A 8 cm-es ramekin edényben 4 db süti készül, míg a muffinformákban 10-12 db. Érdemes még melegen tálalni, legalábbis a lávasüti arról kapta a nevét, hogy a belsejében lévő olvadt krém a felvágás során kifolyik. A süti hidegen is nagyon finom, viszont a töltelék addigra már megszilárdult benne, szóval inkább egy mogyoróvajjal töltött muffinra emlékeztet. A mogyoróvaj akár nutellára is cserélhető. Egy kis vaníliafagyi igazán jól illik ehhez a desszerthez.

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

Edény kilisztezéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek