r
Nosalty Logó

Mogyoróvajas-karamellás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flóra
Mogyoróvajas-karamellás torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Karamell

Krém

Díszítés

Összesen 775 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Karamell

Krém

Díszítés

Összesen 6199 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Karamell

Krém

Díszítés

Összesen 308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.3 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 775 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    366.8 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    813 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4500.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    1211 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    1295 mg
  • Nátrium
    1515 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    658.6 g
  • Cukor
    555 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    607.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2068 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 6199 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

Tészta

Karamell

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. A pudingport és a darált földimogyorót összekeverjük.
  3. A száraz anyagot óvatosan a tojásfehérjéhez keverjük.
  4. Egy 22 cm-es tortaforma aljára kenjük, sütőpapírral bélelve, és előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.

Karamell

  1. A kristálycukrot megolvasztjuk.
  2. Óvatosan belekeverjük a tejszínt és a vajat is.
  3. Kevergetve megvárjuk, míg eltűnnek a csomók, és 10 percig főzzük még.

Krém

  1. A pudingporból, kristálycukorból, tejből sűrű pudingot főzünk. Ha kihűlt, simára turmixoljuk.
  2. A zselatint a vízzel összekeverjük, és megduzzasztjuk.
  3. A puding feléhez adjuk a karamellát. A tejszínhab felét kemény habbá verjük, és elkeverjük a pudinggal. A zselatint megolvasztjuk, és a felét a krémhez keverjük. A karamellás krémet rákenjük a tésztára, és egy órát állni hagyjuk hűtőben.
  4. A puding másik feléhez hozzáadjuk a mogyoróvajat.
  5. A tejszín másik felét is kemény habbá verjük, és elkeverjük a pudinggal.
  6. A zselatin másik felét a krémhez adjuk. A mogyoróvajas krémet rákenjük a karamellásra.
  7. Hűtőbe tesszük 4-5 órára (akár egy éjszakára), míg megszilárdul.

Díszítés

  1. A tejszínt, a tejcsokoládét, a karamellát összeolvasztjuk.
  2. A fehér csokoládét megolvasztjuk, és egy zsákba töltjük (papírból hajtogatjuk, és kivágjuk az alját).
  3. A tejszínes keveréket rákenjük a tortára. A fehér csokoládéval vékony vonalat húzunk befelé a kör közepe felé, csiga alakban. Egy pálca segítségével először a kör közepe felől húzunk vonalakat, majd köztük befelé, így jön ki a képen látható minta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 23265
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itthon nagyon szeretjük a karamellát és a mogyoróvajat is, úgy gondoltam, hogy a kettő jó kombináció, így készült el a receptversenyre.:)

Hozzávalók

Tészta

Karamell

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek