r
Nosalty Logó

Mogyorós muffin Nutellával®

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mogyorós muffin Nutellával®
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A muffinokhoz

A habhoz

Összesen 563 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A muffinokhoz

A habhoz

Összesen 3378 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A muffinokhoz

A habhoz

Összesen 325 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.5 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 563 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    129.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2149.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    804 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    524.9 g
  • Cukor
    495 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 3378 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

A muffinokhoz

A habhoz

Elkészítés

A muffinokhoz

  1. Melegítsük fel a sütőt 170°C-ra, és helyezzük a sütőrácsot középállásba. Habverővel 5 percig verve habosítsuk fel a vajat a cukorral. Majd keverjük bele a tojásokat és az őrölt mogyorót. Szitáljuk át és keverjük össze a lisztet a sütőporral, a fűszerekkel és a sóval, majd adjuk hozzá az előbb elkészített vaj és tojás keverékét.
  2. Kanalazzuk a tésztát 10 papír muffinformába, süssük 20-25 percig (vagy amíg a tésztába szúrt fogvájóra már nem ragad a tészta). Hagyjuk a muffinokat egy rácson kihűlni.
  3. Egy kis kés segítségével vágjuk le minden muffin tetejét, és kanállal vájjunk ki egy picit a tésztából (a muffin tetejét később újra felhasználjuk). Egy nyomózsák segítségével töltsük meg a muffinokat egyenként 15 g Nutellával®, és tegyük vissza a tetejüket.
  4. Egy kis lábasban hevítsünk fel 150 g cukrot és vizet, amíg el nem éri a 118°C-ot. Közben verjük fel a tojásfehérjéket egy tálban egy elektromos habverővel, miközben részletekben hozzáadagolunk 35 g cukrot, amíg a hab kemény nem lesz. Amikor a cukorszirup eléri a 118°C fokos hőmérsékletet, kapcsoljuk a habverőt magasabb fokozatba, és öntsük a szirupot a keverékbe a tál oldalánál. Verjük tovább a habot, amíg a tál oldala langyos nem lesz.
  5. Töltsük a habot egy nyomózsákba, és nyomjuk a muffinok tetejére.
  6. Konyhai gázpisztoly segítségével karamellizáljuk a habot, vagy ha ilyen nincs, akkor helyezzük a sütő grillje alá, amit a legmagasabb hőmérsékletre állítunk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3132
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vannak olyan muffinok, melyeket kis méretben, de annál művészibb díszítéssel készítenek el. Ugye nehéz ellenállni az olyan, Nutellával töltött muffinnak, aminek a tetejét sült tojáshab díszíti? Itt nincs más választás mint megkóstolni.

Hozzávalók

A muffinokhoz

A habhoz

Címlapról ajánljuk

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Nosalty

További cikkek