r
Nosalty Logó

Mogyorókrémes házi kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mogyorókrémes házi kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A forma kikenéséhez

Összesen 1153 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A forma kikenéséhez

Összesen 4606 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A forma kikenéséhez

Összesen 356 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1153 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    202.5 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2547.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    695 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1092 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    605.3 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1383 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1300 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    952 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 4606 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 356 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Az élesztőt szétmorzsoljuk, és fél dl langyos tejben feloldjuk. A lisztből kiveszünk egy maréknyit, és az élesztős tejhez keverjük, hogy egy galuska állagú kovászt kapjunk. Egy kevés liszttel beszórjuk a tetejét, és félretesszük megkelni.
  2. A maradék liszt közepébe mélyedést készítünk, ebbe beletesszük a többi hozzávalót, a megkelt kovászt és a maradék tejet. Megdagasztjuk. Konyharuhával letakarva meleg helyen megkelesztjük.
  3. Miután megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és 30x45 cm-es téglalapot nyújtunk belőle.
  4. A nutellát megolvasztjuk, és rákenjük a tésztára. A tésztát feltekerjük, és beletesszük a kikent kuglófformába.
  5. 20 percig kelesztjük a formában, majd készre sütjük.
  6. Sütés után kiborítjuk a formából. Ha kihűlt kész az uzsonna.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 12158
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anya receptje nutellával felturbózva.

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek