r
Nosalty Logó

Mogyoróbundában sült csirkefalatok mézes szójaszósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nihonka
Mogyoróbundában sült csirkefalatok mézes szójaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 273 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 821 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 196 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 273 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2316.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    783 mg
  • Nátrium
    1261 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 821 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 196 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemell filét kockákra vágjuk.
  2. Egy zacskóba pakoljuk be a felkockázott csirkehúst. A mogyorót daráljuk le darabosra.
  3. Ezután a mogyorót, sót, borsot, 1ek keményítőt, fokhagymaport keverjük össze, és öntsük a zacskóba.
  4. Jól nyomkodjuk össze a husit a fűszerekkel, majd hagyjuk állni kb. 5 percet. Ezalatt az idő alatt néha még nyomkodjuk meg a zacskó tartalmát, hogy teljesen a fűszerekkel összekeveredjen.
  5. Ezután elkészítjük a szószt a megmaradt alapanyagokból. Összekeverjük a szójaszószt, mézet, borsot, keményítőt, vizet és ecetet.
  6. A szezámolajat kicsit felhevítjük, majd a befűszerezett csirkehúst megpirítjuk rajta úgy, hogy fedővel letakarjuk, közben néha átforgatjuk, hogy minden oldal megsüljön.
  7. Legvégül a szószt ráöntjük, kb. fél percig összerottyantjuk, és már kész is!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1405
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 23.

Ajánló

Rizzsel, friss salátával zamatos keleti ízeket varázsolhatunk az asztalra, gyorsan elkészül, így főleg a nyári melegben nem kell sokáig a konyhában foglalatoskodni...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mogyoróbundában sült csirkefalatok mézes szójaszósszal
Nihonka 340 recept

Mivel majdnem mindennap csirkét eszünk, így állandóan új ízeket, recepteket találok ki. Ez is így készült, ez volt a vacsoránk párolt káposztával:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek