r
Nosalty Logó

Mirinda torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Travelling Kitchen
Mirinda torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótához

Krémhez

Zseléhez

Összesen 495 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótához

Krémhez

Zseléhez

Összesen 3965 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótához

Krémhez

Zseléhez

Összesen 246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.9 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 495 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    103.3 g

Zsír

  • Összesen
    210.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5215.1 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    1514 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.3 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    838.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1870 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 3965 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.7 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük gépi habverővel. Utána a sárgát a cukor felével elkeverjük. Mikor kemény a fehérje, beleszórjuk a maradék cukrot, és óvatosan összekeverjük.
  2. A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a sárgát és a sütőport, óvatosan keverve. Hozzáadjuk a lisztet, minden kanál után átkeverjük. 3 evőkanál vizet adunk hozzá, majd újra átkeverjük óvatosan.
  3. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt, csatos tortaformába öntjük, és 160-180 °C-on sütjük.
  4. A túrót, margarint és porcukrot egy keverőtálban gépi habverővel habos, krémes állagúvá keverjük.
  5. A vaníliás pudingport kikeverjük egy dl üdítővel. A maradékot felforraljuk, majd hozzáöntjük a kikevert pudingport. Folyamatosan kevergetjük, míg be nem sűrűsödik. Majd félretesszük hűlni.
  6. A piskótalapot félbevágjuk, majd az egyik lapot a tortaformába helyezzük. Ezt a réteget megkenjük a krém felével, majd ráhelyezzük a másik piskótalapot. Ennek a tetejét is megkenjük a maradék krémmel, majd rátesszük a kihűlt pudingot, és elsimítjuk rajta. Tálalásig a hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 21
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 7586
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mirinda torta
Travelling Kitchen 42 recept

A család kedvenc üdítője a Mirinda, a kedvenc sütije pedig ez lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!