r
Nosalty Logó

Mintás keksznyalókák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mintás keksznyalókák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3426 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 437 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 428 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    170.8 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1473.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1446 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 3426 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 437 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk gyorsan. Ha sötét alapot szeretnénk, kakaóport is gyúrjunk a tésztába (és annyival kevesebb lisztet).
  2. A tésztát betesszük a hűtőbe minimum 8 órára.
  3. Nyújtófán 3 mm-esre nyújtjuk a tésztánkat. Belenyomjuk a sablonokat, és átmegyünk rajta nyújtófával. Egy tiszta ecset segítségével a porfestéket vagy kakaóport beledolgozzuk sablon mintáiba.
  4. Lehúzzuk a sablont, és sütemény szaggatóval kiszaggatjuk a mintás tésztát. A tepsiben a tésztába fúrjuk a hústűket.
  5. 150 fokos előmelegített sütőben kisütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2385
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 28.

Ajánló

Hálásak lesznek a gyerekek ezért a figyelmességért, de akár kollégát is meglephetünk vele neve napján, vagy év végén a tanító néni is kaphat egy csokorral belőle...

Receptkategóriák

Igazán egyszerű ezeknek a mintás teakekszeknek az elkészítése, akár napokkal is előre dolgozhatunk. Most virág mintákkal készültek maminti art sablonnal, és még sütés előtt beletűztük a szárakat. A szárakat bambusz hústűből készíthetjük, mert állják a sütési hőfokot. - Fontos, hogy a vaj hideg legyen, és gyorsan dolgozzunk az összegyúráskor! - Fontos, hogy hűtőben álljon a tészta! - Színezéknek használhatunk kakaót, fahéjat vagy porfestéket is. - Fontos, hogy még sütés előtt szúrjuk a hústűket a nyers tésztába, sütés után már nem fog sikerülni! - Legyen elég vastag a tészta, hogy a hústű beleszúrható legyen!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek