r
Nosalty Logó

Mindentbele-leves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Júlia
Mindentbele-leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 565 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3020.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    2453 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    463 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1257 micro
  • β-karotin
    3290 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1610 micro
Összesen 565 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6040.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    737 mg
  • Nátrium
    4905 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    926 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2513 micro
  • β-karotin
    6580 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3221 micro
Összesen 1127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét langyos vízbe beáztatjuk előző este, de legalább 2 órára, mielőtt a levest elkezdjük csinálni.
  2. Az olajat melegítsük fel egy lábasban, majd adjuk hozzá a felkockázott vöröshagymát, és kb. 5 percig pároljuk az olajban. Eközben pucoljuk meg és kockázzuk fel a répát és a krumplit. Készítsük elő a brokkolit (én pl. kivettem a mélyhűtőből, annyira rákészültem), és felnyitottam a borsókonzervet is.
  3. Hozzáadjuk a répát, és hozzányomjuk a fokhagymát is, sózzuk, borsozzuk, és főzzük kb. 2 percig (amíg a hagyma meg nem üvegesedik), néha-néha megkevergetve.
  4. Beleöntjük az alaplevet, és felforraljuk, mielőtt hozzáadjuk a többi hozzávalót is, na de ugye nem mindegy a sorrend. Először a lencsét főzzük pár percig, majd mehet bele a krumpli, majd amikor már a répa és a krumpli még félig kemény, de már majdnem jó, mehet bele a tészta is.
  5. Ha már a tészta majdnem megfőtt, a brokkolit is hozzáadjuk. Hagyjuk, hogy rottyanjon egyet, majd beleöntjük a borsót is, de éppen csak annyi ideig, hogy megmelegedjen. Ha kell még, tovább ízesítjük, amivel tetszik (pl. kakukkfű, borsikafű, stb.), és már lehet is tálalni.
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 5131
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 23.

Receptkategóriák

Elhatároztam mostanában, hogy márpedig igen én egészségesen fogok élni, ezért állandóan telepakolom a a hűtőt különféle zöldségekkel, majd elégedetten tekintem meg, hogy ez egy jó hét lesz. A hét közepe fele persze rám jön, hogy jajj, de jól esne egy hamburger, pizza, palacsinta, stb. Így a kelleténél általában több zöldség halmozódik fel, mint szeretném.  De ez a recept is pont arra jó, hogy 'főzzünk levest abból, ami a hűtőben éppen van, és nem akarjuk, hogy megrohadjon'. Ilyenkor ősszel ráadásul ez annyira jól is esik az embernek. Nekem legalábbis mindenképpen, úgyhogy élvezzük mindannyian. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek