r
Nosalty Logó

Milánói - ahogy Bree készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Milánói - ahogy Bree készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 752 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4512 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1330.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11096 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 752 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    302.5 g

Zsír

  • Összesen
    162 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7980.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    593 mg
  • Kálcium
    781 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    619 mg
  • Foszfor
    3548 mg
  • Nátrium
    2374 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1251.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1300 micro
  • Kolin:
    731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    2062 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    66575 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 4512 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2955 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kiklopfoljuk, és kisebb csíkokra vágjuk, majd fűszerezzük.
  2. A hagymát kis olajon megdinszteljük, rárakjuk a felszeletelt bacon szalonnát és a kis darabokra vágott gombát, picit sózzuk, amikor a gomba már majdnem megpuhult, beleöntjük a paradicsomot és a ketchupot, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy mártás jellegű legyen (tehetünk bele cukrot, sót, borsot, ízlés kérdése), és alacsony hőfokon főzzük tovább, amíg a tészta és a hús elkészül.
  3. Kifőzzük a tésztát, de nem kell teljesen megfőzni, akkor jó, ha még egyet roppan.
  4. Addig megsütjük a húst, de nem kell teljesen, éppen csak legyen színe.
  5. Mikor kész a tészta, átforgatjuk abban az olajban, amiben a húst sütöttük. A paradicsomos mártásba teszünk egy nagy marék reszelt sajtot és összekeverjük, egy tepsibe tesszük a tészta felét, rá a mártás fele, és eloszlatjuk rajta a húst, erre a tészta másik fele megy és a paradicsomszósz, a tetejét pedig a maradék sajttal befedjük.
  6. Lefóliázva sütjük, majd ha már kész, a fóliát levéve még sütjük pár percig, hogy a sajt megpiruljon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5611
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőmtől kaptam a receptet, kipróbáltam és nagyon ízlett:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?