r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros sült eperszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mézes-mustáros sült eperszósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pácolt húshoz

Az összeállításhoz

Az eperszószhoz

Összesen 965 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pácolt húshoz

Az összeállításhoz

Az eperszószhoz

Összesen 3858 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pácolt húshoz

Az összeállításhoz

Az eperszószhoz

Összesen 147 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1001 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 965 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.4 g

Zsír

  • Összesen
    242.9 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    796 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4003.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1633 mg
  • Nátrium
    1409 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.2 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1370.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    263 mg
  • D vitamin:
    698 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 3858 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 147 Kcal

Hozzávalók

A pácolt húshoz

Az összeállításhoz

Az eperszószhoz

Elkészítés

A pácolt húshoz

  1. Este előkészítjük a húst, pácoljuk.
  2. Egy kis lábasba olvasztjuk kicsit a mézet (csak langyosra), bele a mustárt, csilit és a többi fűszert. Aztán ebbe megforgatjuk a hússzeletet, és reggelig a hűtőben hagyjuk.
  3. Meghámozott burgonyát hasábra vágjuk.
  4. Kizsírozunk egy tepsit, és a burgonyát betesszük az aljára, amit megszórunk fokhagymával, delikáttal és tepsis burgonya keverékkel.
  5. Rárakjuk a húst, a tetejét lelocsoljuk a páclével, tetejére fóliával kb 40 percig sütjük, aztán levesszük a fóliát, locsolgatva a tetéjét, még kb 30 perc alatt pirosra sütjük.
  6. Eperszósz: 3 ek mézet edénybe feltesszük forrni, amikor habzik bele a 2 szegfűszeget, 1 késhegyni sót, és együtt világos barnára pirítjuk (figyeljünk rá, csak 1 perc), majd rádobjuk a megmosott epret, és saját levében főzzük.
  7. Amikor szétfőtt, tejszínnel behabarjuk, beleteszünk kb 4 szem édesítőt, és hűtjük, majd együtt tálaljuk, de lehet külön tálkában is, ki mennyit vesz, szeret.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x22
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2099
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha nem finom az eper, mert nem édes, sütibe másra nem finom (biztos vettetek már ti is olyat)), kerül a hús mellé szósznak, ami nagyon jól harmónizál, nagyon finommá teszi. Sok gyümölcsből csinálom, nemcsak eperből.

Hozzávalók

A pácolt húshoz

Az összeállításhoz

Az eperszószhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek