r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros rakott rizs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mézes-mustáros rakott rizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1032 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 6190 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3069.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    866 mg
  • Nátrium
    1346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    5957 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 1032 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    385.9 g

Zsír

  • Összesen
    321.6 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18418.3 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    496 mg
  • Kálcium
    3909 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    655 mg
  • Foszfor
    5193 mg
  • Nátrium
    8076 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.5 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2712.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2008 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1316 micro
  • Kolin:
    915 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1887 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1411 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    35740 micro
  • Lut-zea
    478 micro
Összesen 6190 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    914 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 2 pohár rizst párolt rizsnek elkészítjük: a rizst olajon megpirítjuk, 4 pohár vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk. Ha felforrt, lefedjük, és kis lángon addig főzzük, amíg a rizs fel nem szívja az összes vizet.
  2. A felkockázott hagymát olajon dinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst. Ha a hús kellőképen megpárolódott, akkor hozzáadjuk a gombát, a paradicsom sűrítményt és paradicsomlével felöntjük. Ízlés szerint fűszerezzük (sózzuk, borsozzuk), és mustárt adunk hozzá (annyit, hogy érződjön a finom mustáros íz). Ha szeretnénk, akkor 1-2 ek mézet is adhatunk hozzá. Addig főzzük, amíg jó sűrű nem lesz. Folyamatos kóstolgatás mellett, ha szükséges, tovább fűszerezzük.
  3. Megfelelő méretű tepsibe először a párolt rizst tesszük bele. Szépen elegyengetjük. Jól megszórjuk reszelt sajttal, majd rátesszük a gombás-mustáros ragut. A ragut is elegyengetjük, a tetejét mustáros tejföllel megkenjük, és jó vastagon megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben (180-200 °C) addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.
  4. Hidegen tálalva még finomabb, mint forrón.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x35x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6697
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kollégiumban szerettem volna főzni valami finomat, és ez lett belőle. :) Amióta először elkészítettem, ez a nagy kedvenc.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!