r
Nosalty Logó

Mézes kelt kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KonyhaMalacka
Mézes kelt kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A "töltelékhez"

Összesen 917 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A "töltelékhez"

Összesen 5498 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A "töltelékhez"

Összesen 374 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.3 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 917 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105 g

Zsír

  • Összesen
    254.5 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3745.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    828 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    649 mg
  • Foszfor
    1744 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    734.1 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 5498 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A "töltelékhez"

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. 1 dl tejet a cukorral, sóval, vajjal fölforralunk, majd lehűtjük langyosra. Az élesztőt egy kevés cukorral felfuttatjuk 0,5 dl langyos tejben. A lisztet egy tálba szórjuk, majd hozzáadjuk a mandulát, a mazsolát, a tojást, a vajas tejet és az élesztőt. Jól nyújtható tésztává gyúrjuk, majd 20 percig kelesztjük.

A mázhoz

  1. A máz hozzávalóit felolvasztjuk, majd egy 24 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaforma aljára öntjük.

A "töltelékhez"

  1. Lisztezett munkafelületen a tésztát téglalappá nyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal és megszórjuk a fahéjas, mézeskalácsos cukorral.
  2. Feltekerjük, majd 2-3 cm széles darabokra vágjuk, amiket gombócokká formázunk, és körberakjuk, kirakjuk velük a tortaformát. 190-200 fokos sütőben 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. Rácson kihűtjük, majd szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2198
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
KonyhaMalacka 63 recept

Az ünnepek közeledtével az ember kissé engedékenyebb lesz magához, már ami a kalóriadús sütemények fogyasztását illeti. Érdemes elcsábulni ezzel az enyhén karamell illatú, fűszeres kaláccsal...

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A "töltelékhez"

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?