r
Nosalty Logó

Mézes hagymatorta baconnel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vvbaba
Mézes hagymatorta baconnel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 530 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2120 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 237 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 530 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    141.3 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3673.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    2578 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    497.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    904 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    874 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 2120 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 237 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összedolgozuk a vajjal, hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót és annyi vizet, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Összegyúrtuk, golyót formázunk belőle, és fóliába téve fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. Megpirítjuk a bacon felét, majd kivesszük, lecsöpögtetjük róla a zsírt, és apró darabokra vágjuk. (Én tarja szeleteket is szoktam beletenni.)
  4. A kisült szalonnazsírhoz hozzáadjuk a leveleire bontott hagymát (négy felé szoktam vágni, és a kislányom szokta szétszedni leveleire) és a kakukkfüvet, majd sózzuk,borsozzuk, és közepes lángon folyamatosan kevergetve 10-15 percig pároljuk lassú tűzön, hogy ne piruljon meg.
  5. Hozzáöntjük a bort és a mézet, 3 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a megpirított bacont, és még5 percig főzzük. A keveréket egy szűrőbe rakjuk, és lecsepegtetjük, majd elkeverjük a tejszínnel és a tojással, majd sózzuk,borsozzuk, és hagyjuk kihűlni.
  6. A tésztát belisztezett felületen kinyújtjuk, tortaformába helyezzük, sütőpapírral befedjük, nehezéknek babot teszünk rá, és 20 percig elősütjük.
  7. A sütőből kivéve eltávolítjuk a nehezéket és a sütőpapírt, majd a kihűlt tésztára teszük a tölteléket, és lefedjük a maradék baconnel. A hőmérsékletet lejjebb vesszük 160 fokra, és a tortát 30-35 percig sütjük. (A megmaradt zsiradékot el szoktam tenni, és más húsételekhez pácként fel lehet használni.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5775
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes hagymatorta baconnel
vvbaba 8 recept

Ezt a receptet a TvPaprika magazinban olvastam, és a család kedvence lett, rendszeresen dupla mennyiséget kell használnom, ha szeretnék én is enni belőle...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek