r
Nosalty Logó

Mézes-bodzás palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézes-bodzás palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 338 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1015 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 159 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 338 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1430.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 1015 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sót és a sütőport elkeverjük a liszttel, majd habverővel kevergetve apránként a tojáshoz adagoljuk. Időnként nagyon pici tejet is löttyinthetünk hozzá. (Ha így kezdjük, biztosan nem lesz csomós a palacsintánk.)
  2. Felengedjük a maradék tejjel, beletesszük a kristálycukrot, majd elkeverjük.
  3. A megmosott és a szárairól levagdosott bodzavirágokat is a palacsintatésztába dobjuk.
  4. Kevés ásványvízzel hígítjuk a palacsintatésztát, ám akkor jó, ha a szokásosnál kicsit sűrűbb a masszánk.
  5. Kiolajozott palacsintasütőben a szokásosnál kicsit vastagabbra sütjük a bodzás palacsintákat.
  6. Vékonyan mézzel megkenve, esetleg citrommal megcsepegtetve fogyasztjuk. (Óvatosan, hogy ne nyomjuk el a bodzaízt.)
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5838
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 15.

Ajánló

Az ízesítésnél a citrom elhagyható, ha valaki édesebben szereti. Ha nincs otthon mézünk, vaníliás porcukorral is finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hétvégén kaptunk a szomszédunktól egy csomó bodzát. (ÉK-Mo-on még csak most virágzik.) A szüleim kétségbeesve hívtak fel, hogy mi legyen ezzel a temérdek bodzával, találjam ki, mire hazaérek. Hm, legyen szörp. És a többivel? Szárítsuk meg télire teának. És a többivel? Hát, én olvastam, hogy ki lehet őket palacsintatésztában rántani... Rajtam kívül persze senki sem hitt benne, hogy finom lehet. Elkészítettem először úgy, finom is lett, de hogy pontosan hogy kellene a szárról lerágicsálni a palacsintás bodzát, nem tudtam. Aztán ollóval leszabdaltam a nagy szárakat, így lettek lepénykék. És innen meg már csak egy lépés volt, hogy rájöjjek a megoldásra, a bodzás palacsintára. :) Ízében ugyanaz, és ha szabad ilyet mondani, még a kétkedőknek is bizalomgerjesztőbb forma. Persze mondanom sem kell, hogy mindenki térült-fordult és jajj, még egyet eszek, aztán hipp-hopp el is tűntek a palacsinták. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek