r
Nosalty Logó

Mézes-barackos tejszínes csirke kesudióval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
zsütibá
Mézes-barackos tejszínes csirke kesudióval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 1048 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 4190 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 151 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2990.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    895 mg
  • Nátrium
    1596 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 1048 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    291.2 g

Zsír

  • Összesen
    158.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    939 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11963.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    1007 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    636 mg
  • Foszfor
    3582 mg
  • Nátrium
    6383 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.8 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1878.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    820 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    110 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    829 micro
  • Kolin:
    923 mg
  • Retinol - A vitamin:
    711 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1218 micro
  • β-crypt
    180 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1157 micro
Összesen 4190 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

Elkészítés

A raguhoz

  1. A filézett csirkemellet vékonyabb, kb. fél tenyérnyi darabokra szeleteljük, és egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon, kis olajban puhára sütjük. Sütés közben meglocsoljuk citromlével, sózzuk, enyhén megborsozzuk.
  2. Amíg a csirkemell darabok finoman átpirulnak, egy közepes jénai edény aljára főzőtejszínt locsolunk, egy-két evőkanál mézet csorgatunk rá, és megszórjuk szerecsendióval. A mézből a sülő húsra is csorgathatunk egy-két evőkanállal.
  3. Ha a hús megpuhult és picit átpirult, egyenletes elosztva elhelyezünk egy réteget az előzőleg tejszínnel meglocsolt jénai tálban.
  4. A barackot és a camembert sajtot vékony szeletekre vágjuk. A barackot ugyanebben a serpenyőben pár perc alatt, néhány evőkanál mézzel megkaramellizálva puhára sütjük.
  5. Az első réteg hús közé egyenletes mennyiségben elosztjuk az előzőleg serpenyőben átforgatott barack darabokat, a camembert sajt szeleteket és a kesudió mennyiség felét. Erre a rétegre is csorgathatunk még egy kis mézet.
  6. Jöhet a második réteg: a maradék húsdarabokat, a camembertből még egy réteget készítünk, és ha maradt még barackunk, azt is a hússzeletek közé helyezzük. Az egészet meglocsoljuk a maradék tejszínnel, és megszórjuk a másik adag kesudióval. Ízlés szerint szórhatunk még a tetejére parmezán sajtot is.
  7. A jénaiban összepakolt hozzávalókat 200 fokos légkeveréses sütőben 15-20 percig összesütjük. Tálaláskor megszórjuk a hús tetejét friss rukkolával.

A körethez

  1. A rizst egy kis a curry porral és sóval a szokott módon megfőzzük - attól függően, hogy milyen rizsünk van.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1071
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes-barackos tejszínes csirke kesudióval
zsütibá 6 recept

Ezekkel az alapanyagokkal csak finomat lehet készíteni. Rendkívül ízletes és laktató főétel azoknak, akik szeretik a tejszínes ételeket, ráadásul pofonegyszerű elkészíteni.

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek