r
Nosalty Logó

Mexikói chilis zöldbab és csicseriborsó

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Mexikói chilis zöldbab és csicseriborsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 432 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1727 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 118 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    912.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    251 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    841 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 432 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3651 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    1789 mg
  • Nátrium
    903 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1004.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1560 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    173 micro
  • β-karotin
    3364 micro
  • β-crypt
    489 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 1727 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    1949 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 118 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst a hagymával megpirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével (1 konzerv paradicsom + 2 dl víz). Fűszerezzük, és jól összefőzzük.
  2. Belekarikázzuk a paprikát. A zöldbabot előfőzzük sós vízben, és a lecsöpögtetett konzerv csicseriborsóval a húsra öntjük.
  3. Kb. 5-7 percig még kicsit összeforraljuk, majd forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 232
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 22486
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a mexikóit, azonban a vörösbab és a kukorica tiltott. Ezért zöldbab és csicseri került a receptbe. Talán még jobb is, mint az eredeti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek