r
Nosalty Logó

Mentás epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mentás epertorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Alaphoz

Krémhez

Tetejére

Összesen 736 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Alaphoz

Krémhez

Tetejére

Összesen 2941 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Alaphoz

Krémhez

Tetejére

Összesen 195 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.8 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 736 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93 g

Zsír

  • Összesen
    174.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3107.3 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    724 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.7 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    725.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1069 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 2941 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.3 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 195 Kcal

Hozzávalók

Alaphoz

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Alaphoz

  1. A babapiskótákat szétmorzsoljuk, a vajjal összegyúrjuk, majd egy 26 cm-es sütőpapírral bélelt tortaforma aljába jól belenyomkodjuk, hogy mindenhol borítsa.
  2. 25 dkg epret megpucolunk, leöblítjük és szeletekre vágjuk.
  3. A krémsajtot és a túrót összekeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a cukrot. Addig keverjük, amíg sima krémet kapunk. Majd belekeverjük az eperszeleteket.
  4. A zselatint a csomagolás utasítása szerint feloldjuk (a lapzselatint 6 kanál vízben kicsit megmelegítve oldjuk fel, nem főzzük!), majd az eperkrémhez keverjük.
  5. A mentát leöblítjük, megszárítjuk, apróra vágjuk, és azt is belekeverjük a krémbe.
  6. A krémet ráöntjük a babapiskótára, azután 4 órát hűlni hagyjuk. Amikor kellőképpen megdermedt, kivesszük a formából, és a maradék eperrel és mentával díszítjük.
  • Tepsi mérete: 26
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2163
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát öcsém ballagására készítettem el, egy újságban találkoztam vele. Nem émelyítően édes, és a főétel után rendkívül jólesik :) Menta nélkül is isteni :)

Hozzávalók

Alaphoz

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek