r
Nosalty Logó

Meggyes-túrós avagy rádió süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-túrós avagy rádió süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A túróhoz

A tetejére

Összesen 1260 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A túróhoz

A tetejére

Összesen 5038 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A túróhoz

A tetejére

Összesen 240 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1576.6 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 1260 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.1 g

Zsír

  • Összesen
    212.7 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6306.2 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1030 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    2065 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    598.1 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    527.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1381 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1352 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    982 micro
Összesen 5038 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.9 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túróhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Langyos, cukrozott (1 ek cukor) tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  3. A felfuttatott élesztőt hozzátesszük a többi hozzávalóhoz, és egy puha, laza tésztát gyúrunk.
  4. 1 órán át meleg helyen pihentetjük, míg megkel a tészta.
  5. A megkelt tésztát kettévesszük, és két vékony téglalap alakú tésztát nyújtunk belőle.
  6. A tészta két szélére (2 cm-re a szélétől) meggyel végigrakjuk, majd két oldalról behajtjuk, tekerünk egyet rajta, úgy hogy a közepén maradjon egy üres csík, amibe majd a túrót tesszük.
  7. A túrót összekeverjük ízlés szerint, és beletesszük az üresen maradt csíkba.
  8. Sütőpapírra tesszük óvatosan, majd megsütjük.
  9. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük, és reszelt csokival megszórjuk. Tálaláskor vékony csíkokat szeletelünk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13313
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 22.

Ajánló

Finom vendégváró süti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rádió nevet a kinézetéről kapta, mert szerintem hasonlít egy régi rádióra :). Egyébként a macskaszem nevű sütemény módosított változata.

Hozzávalók

A tésztához

A túróhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek