r
Nosalty Logó

Meggyes-tiramisu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Meggyes-tiramisu
adag
Előkészítés
perc
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 686 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2741 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 686 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    122.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    786 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 2741 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor felével, a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a mascarponét.
  2. A tojásfehérjéket a cukor másik felével felverjük kémény habnak és ezt óvatossan beleforgatjuk a krémbe.
  3. Jénai /kb. 1,5 literes/ aljára sorakoztatjuk a rummal ízesített meggylébe mártott babapiskotákat egy sorban. Megszórjuk tetszés szerinti mennyiségű meggyel, majd a krém felét egyenletessen eloszlatjuk rajta. Ezt vékonyan megszórjuk kakaóporral.
  4. Még egy ugyanilyen réteg következik és a tetejére kakaópor kerül.
  5. Így tesszük a hűtőbe, fél napig állni hagyjuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 577
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 87491
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 14.

Ajánló

A babapiskótát ne áztassuk nagyon a meggylében, csak gyorsan nyomjuk bele és már lehet is kivenni belőle, hogy ne ázzon szét. Természetessen nagyon friss tojást használjunk hozzá, hiszen nyersen esszük. Attól nem kell félni , hogy másnapra már nem lesz jó a nyerstojás miatt, mert másnapra már nem marad belőle semmi. Esetleg csak mosatlan edény:). Jó étvágyat hozzá !

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem szeretem a tiramisut  a kávé miatt / pedig naponta két kávét is iszom :), ezért kerestem olyan receptet, amiben nincs kávé. Ezt találtam és isteni finom. Lehet más gyümölcsöt is tenni bele pl  ananász , barack, befőttek. Egyszer, amikor nem volt otthon kakaó, fahéjjal helyettesítettem. Hát mit mondjak, nagyon fincsi volt úgy is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!