r
Nosalty Logó

Meggyes-mákos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-mákos torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A meggyes krémhez

Összesen 799 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A meggyes krémhez

Összesen 4802 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A meggyes krémhez

Összesen 257 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1580.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 799 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    97.2 g

Zsír

  • Összesen
    265 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    1295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9483.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    3671 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    3365 mg
  • Nátrium
    1580 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    526 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1379 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    924 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2931 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1795 micro
Összesen 4802 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A meggyes krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük. Sütőpapírból kivágünk 3 db 26 cm átmérőjű kört.
  2. A robotgép közben habbá veri a fehérjéket, apránként adagoljuk bele a cukrot is.
  3. Közben összekeverjük a lisztet a mákot és a sütőport. Amikor kész a hab, fakanállal óvatosan hozzákeverjük a száraz hozzávaló egy részét, majd az olajat és a tojássárgákat, és végül a maradék lisztes keverék is belemegy.
  4. A tésztát 3 részre osztjuk, és rákenjük az első harmadot a csatos tortaformába helyezett sütőpapírra. Majd mehet sülni 15 percet. Így csináljuk a másik 2 adaggal is.
  5. Amíg sülnek a lapok, elkészítjük a krémeket.
  6. A 3 dl tejben megfőzzük a búzadarát, hűlni hagyjuk.
  7. A vajat a cukorral, a vaníliával és a citromhéjjal kikeverjük robotgéppel habosra, hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízt is.
  8. A meggyet kimagozzuk, szűrőbe téve felfogjuk a levét, ha nincs 2 dl, akkor kiegészítjük vízzel ennyire
  9. Beletesszük a cukrot, a citromhéjat, az őröltfahéjat és az étkezési pudingport. Közepes lángon kevergetve besűrítjük, a meggyet a végén tesszük bele. Hűlni hagyjuk.
  10. A lapokról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt. Az elsőt egy tálra tesszük, megkenjük a meggyes krémmel. Rá a következő lap, erre jön a fehér krém, végül az utolsó lap.
  11. A tetejére mehet egy kis olvasztott csokoládé, esetleg porcukor.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13603
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti recept tésztája nem tartalmaz lisztet, és 4 lapot sütnek, ami miatt két réteg meggyes rész van benne. Nálunk viszont ez a változat a nyerő.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A meggyes krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!