r
Nosalty Logó

Meggyes lúdláb palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SIÓ
Meggyes lúdláb palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A krémhez

A palacsintához

Összesen 748 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A krémhez

A palacsintához

Összesen 2985 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A krémhez

A palacsintához

Összesen 246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    905.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 748 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    146.3 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3622.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1070 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1327 mg
  • Nátrium
    841 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.7 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 2985 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A krémhez

A palacsintához

Elkészítés

A krémhez

  1. Krém készítése
  2. A tejet és a lisztet tűzön sűrű krémmé keverjük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A puha vajat darabokra szedjük, hozzáadjuk a kakaóport és a porcukrot, majd hozzákeverjük a kihűlt masszát.
  4. A kész krémet hűtőbe tesszük és kb. egy óráig hűtjük.
  5. Palacsinta készítése
  6. Amíg hűl a krém, elkészítjük a palacsintatésztát. A két tojás fehérjét elkülönítjük, és kemény habbá verjük. A tojás sárgájához porcukrot adunk, ahhoz fokozatosan váltogatva hozzáadjuk a lisztet és a tejet.
  7. Hozzátesszük a sütőport, a kakaóport és utolsó lépésként óvatosan a tojásfehérjét. Ezután nem keverjük, hanem nagy határozott mozdulatokkal forgatjuk, hogy össze ne törjön.
  8. Utána kisütjük a kisméretű palacsintatésztákat.
  9. Tálalás
  10. Egy réteg palacsinta, rárakjuk a hűtött masszát, pár szem meggyet és rá ismét a palacsintát.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2372
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nekünk, szakácsoknak a lúdlábról leginkább a meggyes lúdláb torta jut elsőre eszünkbe. A meggy változatlan, a megszokott tortaformát, viszont ezúttal palacsintasütőre cseréljük. Így egy kakaós-palacsintás, meggyes lúdláb csodát kaptunk, amit egyszerűen kötelező elkészíteni minden édesszájú szakácsnak. Vajon honnan származik a lúdláb kifejezés? Sokan úgy tartják a formájáról kapta a nevét a sütemény, viszont Márton naphoz köthető fogyasztása is lehet az elnevezés magyarázata. www.siogyumolcs.hu

Hozzávalók

A krémhez

A palacsintához

Címlapról ajánljuk