r
Nosalty Logó

Meggyes-joghurtos-diétás sütemény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-joghurtos-diétás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 120 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1429 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 90 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 120 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.4 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3875.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    1060 mg
  • Vas
    211 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1535 mg
  • Nátrium
    628 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.1 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1073.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    760 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    33 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    152 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    472 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3500 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1529 micro
Összesen 1429 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 90 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

  • 6 dl joghurt (Ez négy kis pohár LIGHT joghurtot jelent, ebből három meggyes joghurt és egy natúr.)
  • 1 csomag zselatinfix
  • 500 g meggy (Lehet fagyasztott is, ekkor fel kell olvasztani, le kell csepegtetni, és úgy használni.)
  • 10 g cukormentes csokoládé (Keserű, cukormentes változatot használtam díszítésképp. )

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá turmixoljuk, majd egyenként hozzáadjuk a sárgáját és a tejet.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd ezt is eldolgozzuk a tojásos masszában.
  3. Időközben a sütőt 150 fokra előmelegítjük. Egy 22 cm-es, lecsatolható oldalú tortaforma alját sütőpapírral béleljük, oldalát vajazzuk-lisztezzük, végül beleöntjük a masszát. Légkeverésesen, 150 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

A krémhez

  1. A krémet érdemes akkor elkezdeni, ha a piskóta már kihűlt, mert két perc alatt megvan, és rögtön formába kell önteni. A zselatinfixet négy evőkanál vízzel elkeverjük, majd lassú tűzön felmelegítjük - NEM forrásig, csak olvadásig.
  2. A kétféle joghurtunkat összekeverjük, ha elkészült a zselatin, azt is jól eldolgozzuk benne.
  3. A piskóta tetejére egy sorban elsimítjuk a meggyet, majd ezt nyakon öntjük a joghurtos keverékkel.
  4. Hűtőben állhat egy éjszakát is, hogy jól megdermedjen, de kb. 2-2,5 óra alatt is vállalható lesz az állaga.
  5. Tálalás előtt keserű csokit reszelhetünk rá, nagyon feldobja az összképet, és ízre sem utolsó :)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 736
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 62275
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 20.

Ajánló

ÁPDÉT: a piskótát ha fekete kávéval locsoljuk, mielőtt beborítjuk a meggyel, igen sokat dob az összhatáson. Akinek pedig kalóriaügyileg belefér, az a meggyet rumban áztathatja, majd úgy teheti a piskótára.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egészséges alapanyagokból ehetőt alkotni nem mindig egyszerű. Ez a sütemény pedig annyira jól sikerült, hogy regisztrálnom kellett, lefotóznom és feltöltenem. Egy szelet kb. 100 kcal, enjoy :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek