Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggybefőtt Petruska konyhájából recept

hozzászólások (10)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kálium
Magnézium
Kalcium
Foszfor

TOP Vitaminok

C A Folát K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
3.2 g

zsír

Összesen:
0.9 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.7 g
Kalcium:
53 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
29 mg
Foszfor:
47 mg
Kálium:
546 mg
Nátrium:
13 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
78.4 g
Összes cukor:
67 g
Élelmi rost :
5 g

víz

Összesen:
371.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
32 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
25 µg
A vitamin (RAE):
202 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
7 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
12.6 g

zsír

Összesen:
3.8 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
2.8 g
Kalcium:
216 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
117 mg
Foszfor:
189 mg
Kálium:
2183 mg
Nátrium:
56 mg
Cink:
1 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
1 µg

szénhidrát

Összesen:
313.4 g
Összes cukor:
267 g
Élelmi rost :
20 g

víz

Összesen:
1484.9 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
126 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
5 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
101 µg
A vitamin (RAE):
806 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
26 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
0.6 g

zsír

Összesen:
0.2 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.1 g
Kalcium:
11 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
6 mg
Foszfor:
10 mg
Kálium:
111 mg
Nátrium:
3 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
16 g
Összes cukor:
13 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
75.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
6 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
5 µg
A vitamin (RAE):
41 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
1 µg

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pintyöke72
pintyöke72 Sat, 2015-07-11 10:27

Nagyon szuper a recept! Tavaly elkészítettem a leírásnak megfelelően, és ma is ugyanolyan! Nagyon értékelem,hogy semmilyen tartósítószer nem került bele!
Köszi a receptet, isteni!

Ancie
Ancie Mon, 2014-07-07 21:24

Szia! Az mit jelent, hogy 5-10 perc utàn forrósítsuk vissza az üvegeket? Tegyem bele a lezàrt üvegeket egy làbasba amiben vìz van ès forraljam fel??l

ladybird216
Petruska / ladybird216 Tue, 2014-07-08 15:05

Szia Ancie!

Ha az 5-ös pontban írtakra gondolsz, ott az van, hogy fordítsuk vissza az üvegeket,hiszen eddig fejtetőn voltak! Nem kell őket lábasban, vízben forralni, hiszen a meggyet már megfőzted előtte!

P

Shrekova
Shrekova Mon, 2013-07-01 22:41

Szia!
Én ma csináltam 4 üveggel de alig hogy el kezdett melegedni a lábosban a víz szétszakadtak a meggyek,mindegyikről kb cafatokban lógott a héja pedig forrás után kb 3-4 percig főztem csak amíg más színűek nem lettek.. ez miért lehet? Így is ehetőek persze :)

ladybird216
Petruska / ladybird216 Tue, 2013-07-02 07:18

Szia Shrekova!

Valószínűleg a meggyben van a hiba. Nem mindegyik bírja jól a főzést. A lazább szerkezetű és több vizet tartalmazó nagyon hamar szétfő. Én is jártam már így. Próbáld meg majd másfajtával! Azzal biztosan sikerülni fog!

Boszi13
Boszi / Boszi13 Tue, 2012-07-03 07:02

Szia Petruska!
Köszi a választ, most már teljesen értem!:)
Csak egy baj van, nem kaptam már ma meggyet a piacon.:( Milyen gyümölccsel lehet még ezt a módszert használni?
Üdv. Marcsi-Boszi

ladybird216
Petruska / ladybird216 Tue, 2012-07-03 14:14

Szerintem másfajta gyümölccsel is bátran kipróbálhatod! Pl a barackról még nem késtél le! :) Viszont az nem enged annyi levet, mint a meggy, ezért biztosan több vízre lesz szükség a felöntőléhez! Ha véletlenül sok lesz és marad belőle, akkor csinálj belőle gyümölcs levest! :)

Boszi13
Boszi / Boszi13 Wed, 2012-07-04 06:58

Szia! Nagyon köszönöm a válaszod, kipróbálom biztosan és hamarosan. Őszit már láttam a piacon, de eltevéshez még drágának találtam.
Üdv. Marcsi-Boszi

Boszi13
Boszi / Boszi13 Mon, 2012-07-02 07:27

Szia Petruska! Nagyon bizarr, hogy "csak " ennyi és kész, de nagyon tetszik. Holnap még akarok venni meggyet és kipróbálom. Remélem tényleg jó lesz így. Ja, egy kérdés:a felforralást úgy érted, hogy valami lábasba teszek valamennyi vizet és beleállítom a fedő nélküli üvegeket? Meddig érjen a víz az üvegeknek?
Várom válaszod. Köszi.
Marcsi-Boszi

ladybird216
Petruska / ladybird216 Mon, 2012-07-02 18:25

Szia Boszi13! Üveg nélkül kell a lábasba tenni a meggyet, cukrot és a vizet. Pár perc forralás után kell a tiszta üvegekbe tenni, lezárni, és fejre állítani. Sokkal tovább tartana a befőzés, ha üvegesen állítanád vízbe és úgy forralnád fel. Régebben úgy is próbáltam, de nekem az nem jött be, a meggyek is szétfőttek.

313
meggy 140 dkg
cukor 16 ek
víz 4 dl