r
Nosalty Logó

Medvehagymás-sonkás pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Medvehagymás-sonkás pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1204 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4816 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    69.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2628.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    1591 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    653 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 1204 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    132.3 g

Zsír

  • Összesen
    279.6 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    617 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10512.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1548 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2001 mg
  • Nátrium
    6363 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2748 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    621 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2614 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1612 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    968 micro
Összesen 4816 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
  2. A liszteket, sót egy nagyobb tálba öntjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a szobahőmérsékletű felkockázott margarint, a tejfölt, majd a felfuttatott élesztőt. Kb. 15 perc alatt simára gyúrjuk. Egy lágy tésztát kapunk.
  3. 30 percet pihentetjük.
  4. Amíg a tészta pihen, a medvehagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A sonkát apró kockákra vágjuk, és megpirítjuk. A sajtot lereszeljük.
  5. Majd a tésztát kinyújtjuk, megszórjuk a pirított sonka kockákkal, reszelt sajttal és a felaprított medvehagyma felével. A tésztát feltekerjük, majd kézzel kicsit kilapítjuk, és behajtogatjuk a két végét.
  6. Lefordítva, letakarva 15-20 percet pihentetjük. Utána újra kinyújtjuk, és rászórjuk a maradék medvehagymát, és újra feltekerjük, lapítjuk, hajtogatjuk, és újabb 15 percet pihentetjük.
  7. A pihentetés után kinyújtjuk, bevagdossuk, megkenjük a tojással, és szaggatjuk. Aranybarnára sütjük (sütőtől függően kb. 20-40 perc).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6189
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagyma szezon van, és folyamatosan szembe jönnek a jobbnál jobb receptek. Így az olvasott receptekből, apróbb változtatásokkal összehoztam egyet, ami a saját szájízünknek megfelelő :) A házi sonka igazán feldobja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?