r
Nosalty Logó

Medvehagymás-ricottás minibatyuk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Medvehagymás-ricottás minibatyuk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 380 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1523 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 249 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1105.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 380 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4422.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1152 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1033 mg
  • Nátrium
    1993 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 1523 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 249 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához felfuttatjuk az élesztőt 20 ml vízben a cukorral. A medvehagymát megmossuk, megszárítjuk, majd felaprítjuk.
  2. Közben a lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval.
  3. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az olajat, továbbá gyúrás közben folyamatosan annyi vizet (kb 50 ml), amivel rugalmas tésztát kapunk.
  4. Lefedjük a tésztát egy konyharuhával és melegebb helyre tesszük.
  5. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: a ricottát egy tálba tesszük, belereszeljük a sajtot, és hozzáadjuk a felaprított medvehagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A krémet hűtőbe tesszük 10-15 percre.
  6. A tésztát enyhén lisztezett táblán vékonyra, 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 5-6 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle.
  7. A körök közepére teszünk egy-egy kis gombócot a töltelékből, és három oldalról - piramis alakra - összecsípjük a tésztát.
  8. A sütőt előmelegítjük.
  9. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, belepakoljuk a batyukat és vékonyan megkenjük őket olajjal.
  10. Előmelegedett sütőben pirulásug sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 5008
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 01.

Ajánló

A töltelék bármivel helyettesíthető, így például az eredeti recept szerinti olajbogyós-sonkás-sajtos keveréket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Második alkalommal került megrendezésre néhány gasztroblogger részvételével az ún. Blogsorsoló. A játék lényege, hogy a neked sorsolt bloggertárs valamelyik receptjét meg kell csinálni. Nekem ezúttal Makacska konyhája jutott. Hosszas töprengés után az olajbogyós párnácskák receptjét készítettem el olajbogyó nélkül, viszont felhasználva a hűtőben lapuló medvehagymacsokrot. ;)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek