r
Nosalty Logó

Medvehagymás pogácsa 4. - omlós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Medvehagymás pogácsa 4. - omlós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 1020 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 4076 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 372 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1030.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 1020 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.1 g

Zsír

  • Összesen
    225.8 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4122.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    895 mg
  • Nátrium
    2335 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 4076 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 372 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet egy pici cukorral meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A sót és az apróra vágott hagymaleveleket elkeverjük a lisztben, majd belemorzsoljuk a zsírt. A tojássárgáját, az élesztős tejet és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, majd 30-40 percig hagyjuk kelni.
  3. Lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra sodorjuk, megkenjük a tejfölös tojásfehérjével, és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  4. Tetejüket keresztben bevagdossuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Még hagyjuk 15 percet pihenni. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 365
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 53776
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 21.

Ajánló

Ha van zsírunk, akkor azt használjunk, mert attól sokkal omlósabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt a medvehagyma szezon... szerencsés vagyok, mert mindig kapok ismerősöktől. Amibe csak lehet, teszek legalább egy keveset. Jól helyettesíti a fokhagymát, ráadásul színe miatt még mutat is az ételekben. Ez egy nagyon egyszerű pogácsa, viszont annál finomabb. Nem kell hajtogatni, nincs vele más tennivaló, csak összegyúrni. Kezdők is bátran hozzáfoghatnak!

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?