r
Nosalty Logó

Medvehagymás parasztlepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ada
Medvehagymás parasztlepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1159 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4632 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 245 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2134.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    1007 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    206 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 1159 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.6 g

Zsír

  • Összesen
    229.3 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8538.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    2067 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1934 mg
  • Nátrium
    4028 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    824.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1191 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 4632 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Bekapcsoljuka sütőt 180 fokra (én hőlégkeverésen szoktam).
  2. A szárított élesztőt a langyos vízzel és a kevés cukorral összekeverjük,és kicsit megfuttatjuk.
  3. A lisztet elvegyítjükegy teáskanál sóval, a medvehagymát megmossuk,és felaprítva hozzákeverjüka liszthez.
  4. Utána az élesztőt is hozzádolgozzuka liszthez, jól összegyúrjuk,és amíg a feltétet elkészítjük,letakarva egy kicsit kelesztjük.
  5. A szalonnát és a sonkát apró kockára vágjuk,és egy kis lábosban ropogósra pirítjuk.
  6. A kisült zsiradékot összeverjüka tejföllel, az apró kockára vágott sonkaszalámival és a szintén felaprított medvehagymával.
  7. Egy nagy méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát vagy kézzel belenyomkodjuk, vagy kis kézi hengerrel kinyújtjukbenne. Sütőben kicsit elősütjük.
  8. Ha a tészta teteje már kicsit ropogós (kopog), akkor rákenjüka tejfölös-medvehagymás masszát, megszórjuka szalonna-sonka kockákkal, és sajtot reszelünk rá.
  9. Addig sütjük, míg a teteje szépen meg nem pirul (kb. 15-20 perc).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 7250
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagyma szezonban az ember éjjel-nappal medvehagymát eszik. Ez egy nagy kedvenc nálunk, bármikor-bármennyit belőle, nagyon laktató. :)

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?