r
Nosalty Logó

Medvehagymás krumplifőzelék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
modosa
Medvehagymás krumplifőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 387 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1542 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1990.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    1587 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 387 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7962.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    824 mg
  • Nátrium
    6347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    974 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 1542 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, és kockára vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk.
  2. A vajat egy lábosban megolvasztjuk, rádobjuk a hagymát, 2-3 percig közepes hőfokon pirítjuk. Hozzáadjuk a krumplit, 2 percig tovább pirítjuk. Felöntjük annyi alaplével/vízzel, hogy a krumplit éppen ellepje. Sóval, cukorral, babérlevéllel ízesítjük, puhára főzzük (kb. 15 perc).
  3. Amíg a krumpli fő, a joghurtot/kefírtsimárakeverjük a liszttel,1 dl vízzel és az ecettel.
  4. A medvehagymát felaprítjuk.
  5. Amikor a krumpli megfőtt, a főzővízből pár evőkanálnyival összekeverjük a joghurtoslisztet, és amikor teljesen csomómentes, a krumplihoz öntjük. Folyamatos kevergetés mellett besűrítjük a főzeléket, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát.
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9656
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 05.

Ajánló

Gluténérzékenyek, fogyókúrázók a lisztet kiválthatják 3 szem krumplival, amit a főzővízből kivéve, villával összetörve, a joghurttal elkeverve adunk a főzelékhez, és ezzel sűrítjük be.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden formájában szeretjük a krumplifőzeléket, hidegen, melegen, tárkonnyal, zellerrel, magyarosan, tejszínesen... de amikor megláttam a zöldségesnél a gyönyörű, friss medvehagymát, nem volt kétséges a mai elkészítés módja. Fontos, hogy a medvehagymát ne főzzük, egyrészt, mert a hőkezeléskor elveszíti a benne lévő sok értékes tápanyagot, másrészt íze, mely leginkább a fokhagymára hasonlít, is jelentősen gyengül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek