r
Nosalty Logó

Medvehagymás fűszerkéregben sült pisztráng

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zoli
Medvehagymás fűszerkéregben sült pisztráng
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

pisztráng

édesburgonya püré

tálalás

Összesen 575 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

pisztráng

édesburgonya püré

tálalás

Összesen 1150 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

pisztráng

édesburgonya püré

tálalás

Összesen 72 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2619.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    1731 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    505.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    12094 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    654 micro
Összesen 575 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5238.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1086 mg
  • Nátrium
    3462 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1010.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2357 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    465 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    235 micro
  • β-karotin
    24187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1308 micro
Összesen 1150 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1535 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    327 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 72 Kcal

Hozzávalók

pisztráng

édesburgonya püré

tálalás

Elkészítés

pisztráng

  1. A pisztrángokat lemossuk, és papírtörlőre téve lecsöpögtetjük. Két ujjnyi távolságban, mindkét oldalán átlósan bevagdaljuk, és durvára őrölt sóval besózzuk.
  2. Az édesburgonyákat meghámozzuk, és felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük.
  3. A medvehagymát aprítógéppel felaprítjuk. A vajat egy kisebb edényben felolvasztjuk, beletesszük a felaprított medvehagymát és a többi fűszert. Alaposan összekeverjük.
  4. A pisztrángokat egyenként alufóliára helyezzük, és mindkét oldalukon bekenjük a vajas fűszerkeverékkel. Egyenként becsomagoljuk a fóliába, és sütőbe téve 220 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
  5. A tepsit a sütőből kivesszük, a fóliákat óvatosan kibontjuk, és a sütőbe visszatéve alsó-felső hőlégkeveréssel egy kicsit megpirítjuk a halakat.
  6. A megfőtt édesburgonyákat egy evőkanál vajjal elkeverve pürésítjük.
  7. Tálaláskor a pisztrángokat a bevagdalásnál paradicsom szeletekkel díszítjük, jégsaláta levelekre helyezzük, és fagylaltos kanállal kiszedve, mellé tesszük az édesburgonya pürét.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1254
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 05.

Ajánló

A pisztráng nagyon finom, és általában magyar hal. Nagyon könnyen és igen változatosan elkészíthető. Ezért mindenkinek a figyelmébe ajánlom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pisztrángot nagyon szeretjük, és többféle módon is elkészítettem már. Most, hogy beköszöntött a medvehagyma idény, egy új elkészítési módot alkalmaztam. Nagyon finom lett, ezért már többször is elkészítettem.

Hozzávalók

pisztráng

édesburgonya püré

tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek