r
Nosalty Logó

Medvehagymás-csirkemájas töltött csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Medvehagymás-csirkemájas töltött csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1127 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2249 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2063.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    993 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    6715 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1234 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6702 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 1127 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.2 g

Zsír

  • Összesen
    99.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1832 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4126.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1987 mg
  • Nátrium
    1087 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.2 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    952.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    13430 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    68 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2469 micro
  • Kolin:
    1089 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13404 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 2249 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    761 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtiszítjuk, besózzuk. A csirkemájakat szintén megtisztítjuk, darabokra vágjuk.
  2. Kb. 2 dl vörösbort, 1 ek mézet, kevés rozmaringot kikeverünk páclének. Ebbe tesszük a májat pihentetni kb. 15-30 percig.
  3. Közben előmelegítjük a sütőt.
  4. Serpenyőben a páclében megpároljuk a csirkemájakat.
  5. Közben az aprítógépbe beletörünk egy tojást, beleöntjük a tejbe áztatott zsemlét, majd ehhez hozzá szedjük lé nélkül a májakat, kicsit megborsozzuk. Tehetünk egy pici sót is hozzá.
  6. Összeaprítjuk pástétom állagúra. Hozzáadjuk az aprított medvehagymát és kb. 2 ek páclevet, valamint 2 ek zsemlemorzsát. Összekeverjük. Ezt a pástétomot betöljük a csirkecombok bőre alá.
  7. A páclevet és kicsi olajat öntünk tűzálló tálba, amibe belefektetjük a combokat és fóliával lefedjük. Kb. 50 percig sütjük, egyszer átfordítva.
  8. Levesszük a fóliát, és még 10 percig megpirítjuk a bőrét.
  9. Közben a burgonyákat megpucoltuk, felkockáztuk és sós vízben megfőztük. Kevés vajjal, tejjel/tejszínnel pürét készítünk.
  10. A maradék pástétomot alaplében kifőzzük májgombócként, ez is részese lehet a köretnek. Áfonyalevet mézzel, 1 dl vörösborral sziruposra főzünk. Ez díszítheti, illetve fűszerezheti még az ételünket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1697
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igyekszem a medvehagymát úgy felhasználni, hogy különlegesebb ízeket érjünk el vele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!