r
Nosalty Logó

Medvehagymás burgonyás kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolimami
Medvehagymás burgonyás kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    919.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    697 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7359 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1011 mg
  • Nátrium
    5573 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 2323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk,felkockázzuk,és sótlan vízben puhára főzzük, a vízből kivéve összetörjük.
  2. A tej és a krumpli főzőlevének akeverékébe morzsoljuk az élesztőt,és a porcukorral felfuttatjuk.
  3. A még meleg krumplit kikeverjük a zsiradékkal, sóval, hozzákeverjük a lisztet és a sót.
  4. Felaprítjuk a medvehagymát (vagy előveszünk a mélyhűtőből, amit tavaly eltettünk), hozzákeverjük a masszához.
  5. Felverjük a tojást, a felét szintén a tésztába keverjük. A tésztát letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
  6. A megkelt tésztát kilisztezett gyúródeszkán 2 cm vastagra nyújtjuk, és felkockázzuk.
  7. Tepsibe helyezzük a kockákat egymástól minimum 1 cm távolságra,és tetejüket a maradék tojással lekenjük. A tojást dúsíthatjuk pici olajjal vagy tejjel, így biztosan elég lesz.
  8. Előmelegített sütőben, 190 fokon 20-25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 38x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11310
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 29.

Ajánló

4 cm-es kockákat készítettem, így 1 kocka szénhidráttartalma 8 gramm lett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás burgonyás kocka
Jolimami 45 recept

Lassan itt a medvehagymaszezon, és van még néhány tavalyról eltett "MH" feliratú dobozka a mélyhűtőben. Spóroltam vele, hogy kitartson tavaszig, de gyorsan fel kell használni, hogy legyen helye az ideinek. Eredetileg megint krumplis kenyeret akartam sütni, de ez a mélyhűtős lelet átalakította a tervet. A sütőben nagyon magasra nőtt, majd kicsit lelapult, talán, mert egyharmad részben diabetikus lisztet használtam, ami nehezebb a BL 55 lisztnél, de az íze nagyon bejött. Holnap is megsütöm. A krumpli és a liszt minőségétől függően felvehet még 3-4 deka lisztet gyúrás közben, de a krumpli miatt egyébként is ragadós lesz a tészta. Frissen a legfinomabb, a maradékot érdemes jól záródó dobozba vagy - amit nem szeretek, de most ez tűnik a legjobbnak - nylonzacskóban tárolni. Másnap reggel tejeskávéhoz, ebédre bableveshez ettük, fenséges volt. Ebből a mennyiségből 2 nagyobb tepsire való lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek