r
Nosalty Logó

Mediterrán tengeri tál

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mediterrán tengeri tál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A kagylóhoz

A fekete olívabogyó-krémhez

A búzadarás gnocchihoz

A balzsamecetes zöldsalátához

Összesen 759 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A kagylóhoz

A fekete olívabogyó-krémhez

A búzadarás gnocchihoz

A balzsamecetes zöldsalátához

Összesen 759 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A kagylóhoz

A fekete olívabogyó-krémhez

A búzadarás gnocchihoz

A balzsamecetes zöldsalátához

Összesen 145 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1960.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    1100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    265 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1840 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1662 micro
Összesen 759 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1960.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    1100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    265 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1840 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1662 micro
Összesen 759 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 145 Kcal

Hozzávalók

A kagylóhoz

  • 10 dkg kagyló (4 db friss Szent Jakab kagyló)

A fekete olívabogyó-krémhez

A búzadarás gnocchihoz

A balzsamecetes zöldsalátához

Elkészítés

A kagylóhoz

  1. Fekete olívabogyó krém: A fehérbort a felére főzzük, hogy az alkohol elpárologjon belőle. Az olívabogyót és a fokhagymát apróra vágjuk, a kapribogyót jól átmossuk (azért nem jó a lében eltett, mert a kapribogyó nagyon átveszi a lé ízét), majd az összes összetevőt kézi botmixer poharába rakjuk, a borból csak 2 tk-lal, s az egészet pépesre turmixoljuk. Ha a végén kell bele só vagy bors pótoljuk, s minimum 6 órát a hűtőbe tesszük.
  2. Búzadarás gnocchi: A tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés közben hozzáöntjük a búzadarát, hogy ne legyen csomós. Főzzük még pár percig, amíg sűrű nem lesz. Ekkor levesszük a tűzről, ízlés szerint sót és borsot adunk hozzá, majd elkeverjük benne a vajat, parmezánt, reszelt citromhéjat és a tojássárgáját. Majd kézzel alaposan összedolgozzuk. A formákat kikenjük vajjal, és megszórjuk búzadarával, s 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. Zöldsaláta: A salátát sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadunk annyi balzsamecetet, amennyivel nekünk ízlik, s végül meglocsoljuk olívaolajjal, és egy üvegtálban jól összeforgatjuk. A végén a Szent Jakab kagyló héjába töltjük.
  4. A tál elkészítése: A kisült búzadarás gnocchi kosarakat megvárjuk, amíg kihűlnek. Mindegyikben elkenünk bő 1 tk fekete olívabogyó-krémet, majd a Szent Jakab kagylókat hirtelen tűzön meggrillezzük. Amikor készen vannak, a fekete olívabogyó-krém tetejére ültetünk kosaranként 1 db-ot. Szent Jakab kagyló héjába tett salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2281
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amíg mi készülünk az őszre, a mediterrán országok tengerpartján még javában zajlik az élet. A tenger meleg, a napsugarak perzselőek, az éttermek bővelkednek a tenger élőlényeivel az asztalon. Egy ilyen tálat mi is el tudunk készíteni, ezzel is egy kicsit felidézve a tengerpart élményeit.

Hozzávalók

A kagylóhoz

A fekete olívabogyó-krémhez

A búzadarás gnocchihoz

A balzsamecetes zöldsalátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek