r
Nosalty Logó

Mazsolás kuglóf Elissa konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mazsolás kuglóf Elissa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 879 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3511 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 285 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 879 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    101.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2121.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    522 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    886 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    566.8 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    974 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 3511 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 285 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk, eközben a lisztet egy dagasztótálba szitáljuk.
  2. A lisztbe beleütjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a fahéjat, a vanília aromát és a vaníliás cukrot, valamint a kandírozott citromhéjat. Az olvasztott vajat is hozzáöntjük.
  3. A tejjel addig gyúrjuk, míg el nem válik az edény falától és szép sima tésztát nem kapunk, ezután lefedjük, és meleg helyen a duplájára kelesztjük, ez kb 40 perc. A mazsolát vízbe áztatjuk.
  4. Ha kész kétfelé választjuk, és a tésztákat rúddá sodorjuk. Kivajazott kuglófformába először az egyik rudat tesszük le, majd megszórjuk az előzőleg beáztatott mazsola felével. Majd a másik rudat is rátesszük, és megszórjuk a maradék mazsolával.
  5. A formában is hagyjuk még kb. 20 percet kelni. 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 26885
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a kuglófot hétvégenként szoktam elkészíteni. A családom mindig reggelire fogyasztja vajjal és lekvárral. Nagyon ízletes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek