r
Nosalty Logó

Mátrafüredi krumplifánk-Burgonyafánk 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Mátrafüredi krumplifánk-Burgonyafánk 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A fánkhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 1449 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A fánkhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 8692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A fánkhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 361 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    86.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 1449 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.1 g

Zsír

  • Összesen
    516.4 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    221 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    164 g
  • Koleszterin
    781 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4958.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    408 mg
  • Kálcium
    1140 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    2146 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    849.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    722.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    795 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    578 micro
  • Kolin:
    633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    787 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    953 micro
Összesen 8692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 361 kcal

Hozzávalók

A fánkhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A fánkhoz

  1. Puhára főzzük a burgonyát, összetörjük, hagyjuk kihűlni.
  2. A lisztet összekeverjük az élesztővel, cukorral, sóval.
  3. A tört krumpliba belekeverjük a három tojást, majd a lisztet, és puha tésztává gyúrjuk.
  4. Hagyjuk kelni 1 órát, majd bő olajban kisütjük: a masszából 3-4 cm-es gombócokat formázva. Formázáskor 1-1 kocka trappista sajtot tehetünk a közepükbe.
  5. A fánkok meg fognak dagadni, közepes lángon süssük, különben a külseje hamar megég, a közepe pedig nyers marad.
  6. Melegen tálaljuk, fokhagymás tejföllel vagy szószos húsok, pörkölt köreteként.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13598
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 26.

Ajánló

Köretnek sajt nélkül szoktam készíteni pörkölthöz, vadashoz, bakonyi bordához és számos más szószos húshoz. Magában sajttal a közepén, fokhagymás tejföllel tálalva. Természetesen a fűszerezést lehet variálni: bors, szerecsendió, apróra vágott zöldfűszer (pl. petrezselyem, snidling) kerülhet bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy kirándulás alkalmával kértük el egy mátrafüredi szállodában a pincértől. Azóta őrizgetem a "Horváth Ilonám" lapjai között. Teljesen egyszerű, nagyon finom köret vagy akár önálló étel.

Hozzávalók

A fánkhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?