r
Nosalty Logó

Mascarponés szederlepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Mascarponés szederlepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 510 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4070 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 245 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 510 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    211.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3587.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    918 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1438 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.5 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    714.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    738 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1711 micro
Összesen 4070 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 245 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szeder és a 3 evőkanálnyi nádcukor kivételével az összes szobahőmérsékletű hozzávalót a robotgép keverőtáljába tesszük.
  2. A géppel simára dolgoztatjuk a tésztát.
  3. A szeder harmadát óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
  4. Kivajazott-lisztezett tepsibe vagy piteformába simítjuk a gyümölcsös masszát.
  5. A tetejére szórjuk a maradék szedret, meghintjük nádcukorral.
  6. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 415
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 25730
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szederlepény apropóját a hétvégén zsákmányolt tálnyi vadszeder szolgáltatta. Történt ugyanis, néhány évvel ezelőtt, augusztus 20-a körül a Mecsekben túrázva egy valódi kis "szeder-paradicsomot" fedeztünk fel: a turistautat többszáz méter hosszan, kétoldalt éppen akkor beérő szederbokrok övezték. Azóta minden évben ez idő tájban többször is kizarándokolunk ide, jól belakmározunk, és persze a kosarunk sem marad üres. Idén nehezebb dolgunk volt, már ami a kosár megtöltését illette: a család legkisebbjének olyannyira megízlett a termés, hogy nem győztük újratölteni a folyamatosan megdézsmált tálkát... Szedte volna Ő a szájába lelkesen a bokorról is, de azt nem engedhettük, a bokrok óriási tüskéi miatt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek