r
Nosalty Logó

Mascarponés őszibaracktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Mascarponés őszibaracktorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 335 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2687 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 190 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 335 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    184.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1819.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    592 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.9 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    799.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    853 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    784 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    728 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 2687 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a végén hozzáadjuk a porcukrot.
  3. Egyesével a habhoz keverjük a tojássárgákat. Fakanálra váltunk és a sütőporral elvegyített lisztet óvatosan beleforgatjuk.
  4. A masszát sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk és 180 fokos sütőbe dugjuk (légkeverésen) kb. 15 percre (tűpróba).
  5. Miutána kihűlt a forma, visszatesszük bele a piskótát, ui. ebben fogjuk megdermeszteni a tortát.
  6. Krém elkészítése:
  7. Egy tálban a mascarponét a cukorral simára keverjük, hozzáadjuk a citromhéjat.
  8. Az őszibarackokat meghámozzuk, az egyiket turmixban pürésítjük, a másikat apró darabokra vágjuk.
  9. A pépesített barackot a joghurttal felmelegítjük, az agar-agarral (vagy zselatinnal) és a vaníliarúd kikapart magjaival együtt. Mikor kezd kihűlni, hozzákeverjük a mascarponéhoz.
  10. A habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a mascarponés-joghurtos krémhez. A végén belekeverjük az apróra vágott őszibarackot és az egészet a tortaformában lévő, vékony piskótalapra simítjuk.
  11. Fóliával lefedve, legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük (az sem baj, ha egy egész napra ott felejtjük).
  12. A hűtőből kivéve levesszük a tortáról a formát és hámozatlan, vékony szeletekre vágott őszibarackkal díszítve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 271
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 59251
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami gyümölcsös édességre vágytunk. Adott volt a finom őszibarack, a hűtőben pedig a mascarpone és ez kerekedett belőle.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek