r
Nosalty Logó

Mascarponés-fehércsokis-gyümölcsös kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ibissz
Mascarponés-fehércsokis-gyümölcsös kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 755 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 7546 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 299 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    715.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 755 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.9 g

Zsír

  • Összesen
    380.4 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1711 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7158.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1883 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    2853 mg
  • Nátrium
    2003 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    895.9 g
  • Cukor
    590 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    763.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    1340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1188 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2092 micro
Összesen 7546 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 299 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből és a vízből a cukorral habot verünk.
  2. A keményre vert tojásfehérjéhez óvatosan hozzákeverjük a tojássárgákat és a liszttel elkevert sütőport.
  3. A masszából kivajazott vagy sütőpapírral bélelt, 30x40 cm-es tepsiben 180 fokon egyenként kb. 30 perc alatt két lapot sütünk.

A töltelékhez

  1. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd óvatosan adagolva belekeverjük a mascarponét.
  2. A tejszínt habbá verjük, majd habverővel összedolgozzuk a csokis krémmel, közben a zseléfixet is belekeverjük.
  3. Mindkét piskóta egyik oldalát megkenjük lekvárral, majd a lekváros oldalak közé kenjük a krém felét.
  4. A krém másik felével bevonjuk a süteményt.

Díszítéshez

  1. Kijelöljük a tetszés szerinti méretű szeleteket (én 4-4,5 cm oldalú kockákra szoktam vágni), a közepükre habzsákból rózsákat nyomunk, amelyekbe beleültetjük a gyümölcsöket, végül zöldséghámozóval felforgácsolt fehér csokival szórjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2097
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 17.

Ajánló

Bármilyen piros bogyós gyümölcsből főzött lekvárral vagy dzsemmel készíthetjük, a házilag főzöttekkel a legfinomabb. A málnán és áfonyán kívül díszíthetjük eperrel és szederrel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mascarponés-fehércsokis-gyümölcsös kocka
ibissz 8 recept

Ez a süti mások receptjeinek a felhasználásával lett a saját szájízünknek megfelelően kikísérletezve. Nagyon nagy sikere lett, most már rendszeresen készítem, van, hogy tortának is, olyan gyümölccsel és lekvárral, amihez éppen kedvünk van.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek