r
Nosalty Logó

Mascarponés-fehércsokis epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
labopetra
Mascarponés-fehércsokis epertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótalap

Krém

Összesen 1000 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótalap

Krém

Összesen 5002 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótalap

Krém

Összesen 270 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    64.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    773.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 1000 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    324.3 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3867.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    988 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1609 mg
  • Nátrium
    987 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.8 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    688 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    957 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    806 mg
  • Retinol - A vitamin:
    944 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1319 micro
Összesen 5002 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

Piskótalap

Krém

Elkészítés

Piskótalap

  1. A cukrot annyi vízzel, amennyi ellepi, sűrű sziruppá főzzük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A forró szirupot folyamatos keverés mellett hozzáöntjük. Majd egyenként elkeverjük benne a tojássárgákat.
  3. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  4. Kizsírozott, kilisztezett tortaformában, előmelegített sütőben sütjük mérsékelt tűzön.
  5. A kihűlt tortát két lapba vágjuk, megtöltjük a krém kétharmadával, és kirakjuk a félbevágott eperrel. A maradék krémet a tetejére kenjük.

Krém

  1. A fehér csokit felolvasztjuk a tejszínben, majd jól lehűtjük. Ha kihűlt, kemény habbá verjük.
  2. A csokis tejszínhabot hozzákeverjük a mascarponéhoz.
  3. A zselatint kevés vízben feloldjuk, és a krémhez keverjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 11068
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mascarponés-fehércsokis epertorta
labopetra 65 recept

Egy könnyű, nyári torta, amit elkészíteni is egyszerű. Kész piskótalap is jó hozzá.

Hozzávalók

Piskótalap

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek