r
Nosalty Logó

Mascarpone-s epertorta 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mascarpone-s epertorta 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1018 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4071 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 229 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.7 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 1018 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.9 g

Zsír

  • Összesen
    211.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3424.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    978 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1298 mg
  • Nátrium
    893 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    471 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    249 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    598 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1112 micro
Összesen 4071 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojások sárgáját a kétféle cukorral 4-5 perc alatt fehéredésig keverjük.
  2. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk.
  3. A sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
  4. Egyenletesen egy margarinnal kikent, belisztezett tortaformába öntjük.
  5. Előmelegített sütőben sütjük. Hűlni hagyjuk.
  6. A krémhez a 25 dkg epret összeturmixoljuk. A tejet a pudingporral és a cukorral elkeverjük, hozzáöntjük a turmixolt epret, és az egészet kevergetve sűrűre főzzük.
  7. Ha kihűlt a krém, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű mascarpone-t.
  8. A tésztára simítjuk, megrakjuk eperszemekkel, végül az előírás szerint elkészített zselével bevonjuk. Tejszínhabbal is díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 11967
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 19.

Ajánló

Az eperkrém mascarpone nélkül is nagyon finom! Én mindig eperpudinggal készítem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet egy ismerősöm ajánlotta, nagyon bevált, ezért megosztom másokkal is.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek