r
Nosalty Logó

Masalás csirkefalatok brokkolis tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Masalás csirkefalatok brokkolis tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1057 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2113 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 116 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2878 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    809 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1024 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    308 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    320 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    1218 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4443 micro
Összesen 1057 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    138.1 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5756 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1618 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    2048 mg
  • Nátrium
    1434 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    927.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    640 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    616 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    639 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1040 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    170 micro
  • β-karotin
    2435 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8886 micro
Összesen 2113 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 116 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük (használhatunk maradék tésztákat is).
  2. A rózsákra szedett brokkolit forrásban lévő vízbe dobjuk, és megfőzzük.
  3. A csirkemelleket tisztítjuk, felkockázzuk, sózzuk, majd a csirke masalával alaposan bedörzsöljük.
  4. A hagymát, paprikát kockázzuk, karikázzuk.
  5. Serpenyőben vagy wokban olívaolajat forrósítunk fel, és beletesszük a hagymát és paprikát.
  6. A zöldségeket összesütjük, majd ráöntjük a felkockázott, fűszerezett húst. Tovább fűszerezzük az egészet oreganóval, borssal, még egy kis csirke masalával.
  7. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a főtt brokkolit, és együtt sütjük tovább. Adunk még hozzá olajat, ha szükséges.
  8. Legutoljára adjuk hozzá a tésztát, összesütjük a hússal és a zöldséggel.
  9. Fűszerezzük a végén ízlés szerint, majd a kétféle sajtot belekavarjuk az ételbe.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4788
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Újabb wokos gyors ebéd. A csirke masalát Indiából kaptam, de Magyarországon is beszerezhető pikáns fűszerkeverék. Egyénileg is összeállítható, de érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek