r
Nosalty Logó

Márványsajttal gratinírozott polenta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Barny
Márványsajttal gratinírozott polenta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 300 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2993 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 139 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    784 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    603 micro
  • β-crypt
    129 micro
  • Likopin
    772 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 300 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    201.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7840.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    1718 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    1425 mg
  • Nátrium
    4245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    645.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1298 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    380 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    720 micro
  • α-karotin
    481 micro
  • β-karotin
    6030 micro
  • β-crypt
    1286 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3215 micro
Összesen 2993 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    356 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 139 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tej és az alaplé keverékét tegyük fel főni, dobjuk bele a vajat és babérlevelet, sózzuk, borsozzuk és préseljünk hozzá 2 cikk fokhagymát.
  2. Forráspont elérésekor, kevergetés mellett adjuk hozzá lassan a polentát és addig főzzük, míg az edény faláról el nem válik. Majd öntsük egy kiolajozott tepsibe. A tepsi mérete olyan legyen, hogy a dararéteg kb 3-4 cm magasságúra tudjon terülni. Hűtőben hagyjuk kihűlni.
  3. Egy mixerbe tegyük bele a magtalanított paprikát, a cikkre vágott paradicsomot, a fokhagymát, a csilit és a bazsalikomlevelet. Jól mixeljük össze, majd tetszőlegesen fűszerezzük és kb 100 ml olajjal ismét dolgozzuk össze.
  4. A közben kihűlt polentát borítsuk ki a tálból, majd vágjuk 4x4 cm-es kockákra és kis távolságot hagyva egymástól ismét helyezzük a sütőtepsibe. Öntsük rá a paprikás öntetet, és minden kocka tetejére rakjunk márványsajt darabkát.
  5. Előmelegített, 160 fokos sütőben kb 20 percet süssük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2962
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres bárány vagy marhahúsok kedvelt körete lehet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek