r
Nosalty Logó

Márványsajtos vagdalt malackás körettel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Márványsajtos vagdalt malackás körettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A vagdalthoz

A töltelékhez

A malackákhoz

Összesen 678 kcal
  • 18% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A vagdalthoz

A töltelékhez

A malackákhoz

Összesen 2033 kcal
  • 18% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A vagdalthoz

A töltelékhez

A malackákhoz

Összesen 212 kcal
  • 18% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1878 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    514 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 678 kcal
  • 18% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.4 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5634 g
  • Cink
    140 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1160 mg
  • Vas
    113 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1954 mg
  • Nátrium
    1832 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    533.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    681 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    62 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    503 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    527 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1541 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 2033 kcal
  • 18% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

A vagdalthoz

A töltelékhez

A malackákhoz

Elkészítés

A vagdalthoz

  1. A töltelékhez a hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk.
  2. Ugyanígy járunk el egy másik tálban a vagdalt hozzávalóival. Az összekevert húst morzsával hintett asztalon kb 2 cm vastagon elnyomkodjuk.
  3. A tölteléket hosszúkás, rúd alakúra formáljuk, a kiterített hús közepére helyezzük, mindkét oldalról ráhajtjuk a húst és összedolgozzuk.
  4. Úgy rakjuk tepsibe, hogy az összedolgozás alulra kerüljön. Kevés olajat öntünk rá, vízzel locsolgatva rózsaszínűre sütjük.
  5. A malackákhoz a rizst puhára főzzük, leszűrjük.
  6. Kevés olajat hevítünk, beletesszük a pirospaprikát, és már tesszük is rá a rizst, nehogy a paprika megégjen. Ízesítjük, majd merőkanál segítségével halmokat borítunk a tányérra.
  7. Sárgarépából kialakítjuk a füleit és az orrocskáját. Szemeiket egész borsból készítjük el.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x14
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2876
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 26.

Ajánló

Nálunk rizs és sültkrumpli volt a köret, de vegyes zöldség, vagy burgonyapüré is nagyon jól illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Márványsajtos vagdalt malackás körettel
Olaszné Anci 191 recept

Mostanában olyan rossz étvágya van a fiamnak, hogy ki kellett találnom valamit, hátha kedvet kap az evéshez! A csirkemellet szereti, a sült krumplit szereti, gondoltam nagy baj nem lehet. Nagyon örültem, mert sikerült odacsábítanom az asztalhoz. Az is a történethez tartozik, hogy jól kinevetett a malackákkal, mert mégiscsak 22 éves. Igaza volt, de az anyák már csak ilyenek.

Hozzávalók

A vagdalthoz

A töltelékhez

A malackákhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!