r
Nosalty Logó

Marokkói spenótos csicseriborsó

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Marokkói spenótos csicseriborsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 564 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1130 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    898.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    678 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    714 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    841 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8142 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17569 micro
Összesen 564 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1796.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    665 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1357 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1428 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1681 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16284 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35138 micro
Összesen 1130 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2381 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5137 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyük az olívaolajat a teflon lábosba, ha felforrósodott, dobjuk rá a lereszelt fokhagymákat, majd süssük 1-2 percig (ne égessük le), adjuk hozzá a római köményt, paprikát, csicseriborsót és a spenótot (amennyiben friss spenótot használunk, pár perc alatt főzzük meg, mielőtt a lábosba tesszük).
  2. Ha minden a lábosban van, akkor locsoljuk meg citromlével. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Alacsonyabb fokozaton pároljuk kb. 15-20 percig. Néha keverjük meg, hogy le ne égjen. Ha szükséges, mert a spenót nem ereszt levet (mert konzerv), akkor tegyünk egy kis vizet alá.
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3355
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 25.

Receptkategóriák

A hummuszhoz nem használtam fel az összes csicseriborsót, és volt egy konzerv spenótom... így született.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek