r
Nosalty Logó

Marhasteak zöldbors-mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Marhasteak zöldbors-mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 472 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2833 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 472 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.3 g

Zsír

  • Összesen
    223.7 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    911 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3775.3 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    539 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1632 mg
  • Nátrium
    1115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    629.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    815 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    787 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 2833 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 223 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hátszínszeleteket sózzuk-borsozzuk. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat a vaj felével.
  2. Oldalanként 2-2 perccel számolva, előpirítjuk a hússzeleteket a zsiradékon, majd 120°C-ra előmelegített sütőben 10 percet sütjük még.
  3. Amíg a hús sül, elkészítjük a mártást. A hátramaradt zsiradékhoz adjuk a zöld borsot, majd hozzákeverjük a mustárt, a maradék két evőkanál vajat, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  4. Felöntjük az alaplével és a tejszínnel, majd addig forraljuk, amíg kicsit besűrűsödik a mártás.
  5. A húsokat a sütőből kivéve pihentetjük egy pár percet, majd szeletekre vágjuk, és a mártással nyakon öntve, friss salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 27162
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokkal gyorsabban elkészül, mint azt gondolnánk, egy könnyed salátával pedig igazán finom, szénhidrátszegény ebéd vagy vacsora lehet belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek