r
Nosalty Logó

Marharagu Stroganoff módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
koszider
Marharagu Stroganoff módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Marhahús

Tejfölmártás

Összesen 586 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Marhahús

Tejfölmártás

Összesen 2341 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Marhahús

Tejfölmártás

Összesen 107 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1014.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 586 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.9 g

Zsír

  • Összesen
    149.2 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    708 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4059.4 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    2382 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1409.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    874 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 2341 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Marhahús

Tejfölmártás

Elkészítés

Marhahús

  1. A szín marhahúst megtisztítjuk az esetleges hártyáktól, faggyútól, és kis kockákra vagy hosszúkás csíkokra feldaraboljuk. A hagymát finomra vágjuk, a gombát nem túl apró szeletekre.
  2. A zsíron dinsztelni kezdjük a hagymát, majd amikor már üveges, rádobjuk a húst, fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk-borsozzuk, és fedő alatt mindent készre, puhára párolunk. Ha nagyon pirulna, öntsünk alá egy kis vizet (vagy még inkább marha alaplét). De a végére süssük le alaposan, zsírjára.
  3. A teljesen puha ragut öntsük fel a tejfölmártással, pár percig hagyjuk rotyogni, összeérni, és már tálalhatjuk is.
  4. Tálalás során szórjuk meg a ragut finomra vágott savanyúuborka-szeletekkel, rendkívül finom vele, ki ne hagyjuk! Köretként krokettet, sült krumplit, de akár rizst is adhatunk mellé. Mivel ételünk alapvetően savanykás, ne savanyúsággal, hanem inkább befőttel, kompóttal kísérjük - szilvával, birsalmával például kitűnő.

Tejfölmártás

  1. Míg a marha párolódik, elkészítjük a mártását. A hagymát vágjuk finomra, és a zsíron süssük meg. De tényleg sült legyen, vagyis kevergetve - hogy le ne égjen - addig pirítsuk, míg a hagyma egészen megbarnul. Keverjük, és ne hagyjuk magára, mert ha leég, megkeseredik!
  2. Most öntsük fel az alaplével, és 5-8 percig főzzük, rotyogtassuk, hogy a pirult hagyma alaposan kiadja ízét. Ezután öntsük fel a tejföllel, ezzel is főzzük össze pár percig. Közben fűszerezzük sóval, borssal, ízlés szerint savanyítsuk tovább kevés citromlével. Karamellszínű, hagymaízű és savanykás mártást kell kapnunk.
  3. A kész mártást sűrű szitán törjük át, hogy a pirult hagymadarabokat vagy az esetleges tejfölcsomókat teljesen kiszűrjük belőle. (Marad vissza némi hagymarost, azt dobjuk ki.) Ezzel a selymes mártással öntsük fel a kész ragut.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 21439
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 30.

Ajánló

Valami erőteljes, illatos-ízes fehérbort javasolnék hozzá, mi például kitűnő, száraz tokaji sárga muskotállyal öblítettük le, és kiváló választás volt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marharagu Stroganoff módra
koszider 91 recept

Ez a novgorodi kereskedőcsalád tudott valamit. A róluk elnevezett marharagu kellően pikáns, kicsit savanykás, hosszú, selymes szafttal, amit tovább bolondít a savanyú uborka. Eredetileg bélszínből készül, de szerintem teljesen tökéletes hozzá a szín marhahús (a comb részei – fehér- vagy feketepecsenye, felsál –, esetleg hátszín), bélszínből inkább Wellingtont, Budapest bélszínt vagy Chateaubriand-t készítsünk. Én most, szerencsémre, borjúcombot kaptam, ami olyan gyenge volt, mint az álom, de mégis elég jellegzetes ízű ehhez az ételhez.

Hozzávalók

Marhahús

Tejfölmártás

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?