r
Nosalty Logó

Marhalábszár zöldségágyon sütve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Marhalábszár zöldségágyon sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
római tál
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 623 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1248 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1479.6 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    804 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    745 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    401 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7144 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1537 micro
Összesen 623 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    157.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2959.2 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1607 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    886.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1490 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    801 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14288 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3073 micro
Összesen 1248 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    292 micro
  • β-karotin
    842 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben 1-1 kanál olívát és vajat olvasztunk, ezen a hús mindkét oldalát 4-5 percig pirítjuk. Tálra rakjuk, lefedjük.
  2. A serpenyőben fedő alatt 15-20 percig kis lángon megpároljuk a feldarabolt zöldségeket.
  3. Egy fedeles cserépedénybe rakjuk a megpárolt zöldséget, ráhelyezzük a húst, felöntjük az alaplével. Egy nagyobb darab sütőpapírt összegyűrünk, bevizezzük, rárakjuk az edényre, majd ráhelyezzük a fedelét is.
  4. 150 fokra előmelegített sütőben kb. 2 órát sütjük. Kivesszük a sütőből, levesszük a fedelét és a papírt, és visszarakjuk a sütőbe, hogy kicsit besűrűsödjön a zöldségalap. 20 perc után óvatosan megfordítjuk a húst, és további 20 percre visszatoljuk a sütőbe.
  5. A húst tálra rakjuk, fóliával lefedve pihentetjük. Közben a petrezselymet apróra vágjuk, összekeverjük a reszelt citromhéjjal. A mártáshoz a puhára párolódott zöldséget botmixerrel összetörjük, elvileg még vajat is kellett volna hozzáadni, de túl zsírosnak éreztem volna, enélkül is jóízű volt.
  6. A húsra rákanalazzuk a petrezselymes citromhéjat,és a mártással körítve, főtt krumplival tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 160 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 12143
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marhalábszár zöldségágyon sütve
Pogácsa 382 recept

Gyönyörű, csontos marhalábszár-szeletet vettem. Hosszan keresgéltem a neten, végül a divány.hu oldalon találtam egy hosszan sült marhalábszár receptet, ez volt az alap. Sajnos kifelejtettem az eredeti receptből a kakukkfüvet és a bort, de így is remek, ízletes, puha, finom lett a hús. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek