r
Nosalty Logó

Marhahúsos clanger

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Marhahúsos clanger
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összeállítás

Összesen 937 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összeállítás

Összesen 3745 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összeállítás

Összesen 179 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3097.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    1918 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    620 micro
  • β-karotin
    1511 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 937 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    163.1 g

Zsír

  • Összesen
    188.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    851 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12391.4 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    1125 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    2963 mg
  • Nátrium
    7671 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1283.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1168 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    562 micro
  • α-karotin
    2479 micro
  • β-karotin
    6045 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    894 micro
Összesen 3745 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Összeállítás

Elkészítés

Tésztához

  1. Az olajat egy wokban vagy nagy serpenyőben felhevítjük. Közben a hagymát megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk. Az olajban 3-5 perc alatt üvegesre pirítjuk.
  2. A marhahúst kis kockákra vágjuk. A hagymára dobjuk és néha kevergetve sütjük további 5 percig.
  3. A sárgarépát és a fokhagymát meghámozzuk és apró darabokra vágjuk. A marhahúsos hagymához adjuk.
  4. A leveskockát elkeverjük a 2dl forró vízben és a marhahúsra öntjük. Beleszórjuk a fűszereket a só kivételével. Kb. fél óra alatt magas lángon megfőzzük fedő nélkül, hogy a lé elpárologjon. Ekkor megsózzuk. Félretesszük.
  5. A körtéket kicsumázzuk és felkockázzuk. Félretesszük.

Töltelékhez

  1. A tésztához a lisztet, sütőport, sót, hájat és vajat összemorzsoljuk.
  2. Belegyúrjuk a vajat és annyi vizet, hogy nem ragadós, könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (Egy-két evőkanál lisztet vagy vizet adhatunk még hozzá, ha szükséges.)
  3. Fél centi vastag, téglalap alakú tésztává nyújtjuk.
  4. Kb. 15cm x 8cm-es darabokra vágjuk, nekem 9 db lett.

Összeállítás

  1. A tészta széleit másfél centis szélességben üresen hagyjuk. Ezt a részt kicsit felvert tojással megkenjük.
  2. A tésztákon elosztjuk a marhahúsos keveréket egyik végükben, a másikban a feldarabolt körtét.
  3. A széleket összecsipkedjük. Ezt a műveletet kétszer is meg kell ismételni, mert nem nagyon hajlandó a tészta összeragadni. De legyünk türelmesek és kitartóak!
  4. Egy gáztepsire fektetjük őket, az összecsipkedett felükkel felfelé tettem én, de meg is fordíthatjuk őket, csak óvatosan, a tészta puha!
  5. A maradék fevert tojással megkenjük a tetejüket és 45 perc alatt megsütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1794
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 22.

Ajánló

Kirándulásra kitűnő. Eláll pár napig, de légmentesen záródó dobozban tároljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Angliában is feledésbe merült a Cornish Pastryvel közeli rokonságban álló töltött tésztaféle. Nemrég lett újra felfedezve. Bedfordshire megyéből származik. Az egyik felébe marhahúst a másikba körtét tekernek bele, így a főétel és desszert is megoldva. Nem kell aggódni, a két ízvilág nem keveredik össze.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!