r
Nosalty Logó

Marha rogan josh csicseriborsóval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Marha rogan josh csicseriborsóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 659 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3289 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 129 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1077.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    609 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2196 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 659 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    265.9 g

Zsír

  • Összesen
    126.8 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5386.8 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    644 mg
  • Foszfor
    3043 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    1314.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2349 micro
  • Kolin:
    1039 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1269 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 3289 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    431 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy száraz serpenyőben elkezdjük pirítani a fűszereket. Mikor már illatoznak, hozzáadjuk a tisztított vajat, majd a felkockázott hagymát, és pirítjuk, míg színesedni nem kezd.
  2. Ekkor belereszeljük a gyömbért és a fokhagymát, avval is pirítjuk 1 percet, majd a nagy kockákra felvágott marhahús következik a fekete kardamommal (valóban elég 1 db, mert intenzíven füstös aromája van), sózzuk, borsozzuk.
  3. Mikor a hús már elveszítette vörös színét, beletehetjük a paradicsomkonzervet, amivel tovább pirítjuk még vagy 5 percig a húst, citromot csavarunk rá, aztán felengedjük az alaplével.
  4. Fedővel lefedve 130 fokra előmelegített sütőbe tesszük, időnként megkeverve főzzük. Ha elfogy a lé róla, kevés vízzel pótolhatjuk.
  5. Mikor a hús már megpuhult, akkor hozzáadjuk a kókusztejet és a leszűrt csicseriborsót , amivel még 5 percig forraljuk a ragut, majd tálalunk. Friss korianderrel ízesítjük a kitálalt ételt.
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 1592
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 11.

Ajánló

Adhatunk még hozzá 1 ek Rogan josh fűszerkeveréket is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marha rogan josh csicseriborsóval
Évi néni 1830 recept

A rogan josh egyik kedvenc ételem, de még csak bárányból ettem. Gondoltam egyet, kipróbálom marhahúsból készítve. A marhanyakat azért szeretem, mert viszonylag hamar megfő, és még meg is fizethető árú hús.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek